Mainos

Äitinsä luona asunut 43-vuotias pyöritti laajaa varastetun tavaran kauppaa

Etelä-Karjalan poliisi epäilee 43-vuotiaan miehen kaupanneen amfetamiinia useille paikkakunnille Luumäeltä käsin. Huumebisneksen sivussa ja sitä rahoittaakseen hänen epäillään myyneen varastettua tavaraa ainakin 130 000 euron arvosta tämän vuoden aikana.

Rikoskierteessä sekä huumekoukussa useiden vuosien ajan ollut mies vapautui vankilasta vuosi sitten. Hän asettui asumaan Luumäen Hermusenkylään iäkkään äitinsä luokse.

- Kyse on vanhasta asuinkiinteistöstä keskellä ei mitään. Hän on tehnyt kertomuksensa mukaan siellä kaikenlaista korjaustoimintaa, kertoo rikoskomisario Antti Vilkko Etelä-Karjalan poliisista.

Poliisin mukaan miehellä ei ole kuluneen vuoden aikana ollut lainkaan ansiotuloja, eikä hän omista mitään. Bisneksen mahdollisti hänen "kyvykkyytensä välittää ja myydä hyvinkin nopeasti mitä erilaisinta anastettua tavaraa eteenpäin".

Varkauksia tilaustyönä

Miehen maine kiiri ja varkaat eri puolelta Suomea toimittavat hänelle hyvinkin arvokasta tavaraa. Samalla hän tehtaili varkauksia myös itse, usein tilaustyönä.

- Paine saada ainetta käyttöön oli usein kova. Hän käytti hyväkseen kaikki keinot saada sitä, Vilkko kertoo.

Vuoden 2010 aikana mies hankki noin 400 grammaa amfetamiinia ja muita huumeusaineita, joita hän välitti oman käyttönsä ohessa useille paikkakunnille. Pääoman huumeiden hankkimiseen hän sai omaisuusrikoksista.

Hänen kauttaan on kulkenut varastettua työmaatavaraa kuten maantiivistimiä, kuparikaapeleita ja -romua sekä erilaisia mittalaitteita. Lisäksi hän on välittänyt autoja ja aseita.

Amfetamiinia myös omiin tarpeisiin

Myynnistä saadut tulot menivät suoraan amfetamiinin hankintaan. Pelkästään tämän vuoden puolella mies käytti omiin huumeisiinsa 12 000 euroa.

Huumeet mies hankki pääosin Helsingissä asuvalta tutulta pariskunnalta sekä kouvolalaiselta mieheltä, jonka hankkima amfetamiini oli ainakin osittain peräisin Lahdesta. Poliisi on esitutkinnassa selvittänyt myös, miten huumeet ovat kulkeutuneet Lahdesta eri puolille Suomea.

- Lahdesta on muodostunut eräänlainen jakelupaikka, josta huumeet kuljetetaan muualle.

Jutun esitutkinnan aikana on ollut vangittuna yli kahdeksan henkilöä. Juttu on syyteharkinnassa. 43-vuotias on edelleen vangittuna törkeästä huumausainerikoksesta sekä ammattimaisesta kätkemisrikoksesta.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.