Äitienpäivänä sadekuuroja ja paikoin aurinkoa – ensi viikollakin epävakaista

Viikonlopun aikana ainakin kolme sadealuetta kulkee Suomen yli. Sää jatkuu epävakaisena myös ensi viikon alussa.

Sää on lähiaikoina vaihtelevaa. Sateiden ajoitus on vielä epävarmaa, mutta suuressa osassa maata runsaimmat sateet tulevat lähipäivinä näillä näkymin öiseen aikaan. Lämpötilat vaihtelevat paljon paikallisesti sateisuuden mukaan.

Perjantaina Meri-Lapista Itä-Suomeen ulottuu sadealue ja seuraavat rankkasateet tulevat jo perjantai-illaksi Länsi- ja Etelä-Suomeen.

Lauantaiaamuksi sadealue siirtyy Oulun korkeudelle.

– Etelä- ja Keski-Suomessa on enimmäkseen pilvipoutaista. Lauantai-iltapäiväksi sadealue siirtyy Etelä-ja Keski-Lappiin. Etelämpänä pilvisyys vaihtelee puolipilvisen ja pilvisen välillä. Paikalliset sadekuurot ovat mahdollisia ja lämpötila vaihtelee enimmäkseen 10 ja 15 asteen välillä. Lauantai-illaksi etelään saapuu uusi kuurottaisen sateen alue, ennustaa MTV Uutisten meteorologi Pekka Pouta.

Äitienpäivän aamuna Kainuussa ja suuressa osassa Itä-Suomea sataa. Muualla paikalliset sadekuurot ovat mahdollisia.

– Sunnuntain aikana yhtenäinen sade kulkee Itä-Lapin kautta Venäjälle. Iltapäivällä pilvisyys vaihtelee puolipilvisen ja pilvisen välillä ja sadekuurot, jopa ukkoset, ovat mahdollisia. Maan etelä- ja keskiosassa aurinko voi pilkahdella sadekuurojen välissä. Lapissa ja Pohjois-Pohjanmaalla lämpötila on enimmäkseen 5-10, muualla 10-15 astetta.

Sunnuntai-iltana odotetaan jälleen uutta sadealuetta lounaasta.

Epävakaista myös ensi viikolla

Epävakainen säätyyppi jatkuu ainakin ensi viikon alussa.

– Venäjällä helleilmaa nousee kohti pohjoista, pohjoisnavalta puolestaan purkautuu kylmää kohti Lappia. Suomi on näiden kahden ilmamassan välissä, jossa liikkuu voimakkaita sadealueita. Ukkonenkin on mahdollista, sanoo Pekka Pouta.

Poutapäivinä lämpötila kohoaa etelässä noin 15 asteeseen, pohjoisessa 5-10 asteeseen. Sateessa lämpötila jää etelässä vajaaseen kymmeneen asteeseen, pohjoisessa vähän plussalle.

– Sään ennustettavuus heikkenee selvästi keskiviikon jälkeen, mutta voi olla, että seuraava viikonloppu olisi poutaisempi ja lämpimämpi, toteaa Pekka Pouta.

Viikonlopun paikkakuntakohtaiset ennusteet ja sadetutka MTV:n sääsivustolla.

Katso videolta ensi viikon ennuste ja viikonlopun alueelliset ennusteet:







Uusimmat