Äiti - podetko huonoa omaatuntoa työssäkäynnistäsi?

Kun äitiyslomalta on aika palata töihin, moni tuntee piston omassatunnossaan. Sen on huomannut myös Mammalomalla-blogaajamme Anu Kuronen.

Työelämään siirtyminen lapsen saannin jälkeen ei ole aina kaikkein helpoin tehtävä, sillä moni kokee huonoa omaatuntoa työ- ja perhekuvioiden yhteensovittamisesta. Samasta ilmiöstä kirjoittaa myös Oona-tytön saanut blogaajamme Anu Kuronen.

– Olen kyllä nauttinut töihin paluusta ja siitä, että pystyn ajattelemaan välillä muutakin kuin Oonaa. Mutta krooninen huono omatunto puskee väkisin sieluuni joka päivä… Ajattelen aikaa, jolloin Oona oli ihan pieni vauva ja minusta joka päivä tuntui todella tahmealta. Nyt kun hän on kasvanut ja viihdyin kotona, livahdin töihin, hän kirjoittaa blogissaan.

– Uskon, että omatunto taitaa kolkutella aika monen työssäkäyvän pikkuisen äitiä, hän jatkaa.

Syyt selville

Ei ole helppoa jättää lasta vieraan hoiviin, mutta Workingmoms-sivusto kehottaa miettimään, miksi työssäkäynti on tärkeää.

Nettilehti kehottaa kirjoittamaan listan työssäkäynnin välttämättömyyksistä ja hyvistä puolista. Negatiivisia tunteita helpottaa, kun muistaa ettei perhe esimerkiksi tule toimeen vain yhden henkilön palkalla.

Huonoa omaatuntoa voi myös vahvistaa jokin ulkopuolinen taho, kuten huomautteleva anoppi tai työssäkäyntiäsi salaa paheksuva naapuri. Tärkeää on, että huomaat kommenttien vaikutuksen tunteisiisi ja pysyttelet kaukana negatiivisista ihmisistä. Tee itsellesi selväksi miksi työssäkäyntisi on tärkeää, äläkä anna muiden puuttua elämäänne.

Joskus huono omatunto kuitenkin kielii siitä, että jokin on oikeasti pielessä. Oletko esimerkiksi tyytymätön lapsesi päivähoitopaikkaan, venyvätkö työpäiväsi liian pitkiksi tai koetko, että puolisosi joutuu ottamaan koko vastuun harteilleen? Jos jokin painaa mieltäsi, on siihen puututtava tavalla tai toisella.

Kysymys: Äiti - podetko huonoa omaatuntoa työssäkäynnistäsi?

Kuvat: Shutterstock

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat