Äiti kypsyi aikuisten käytökseen flunssakaudella: "Lakatkaa tulemasta lasteni lähelle sairaina"

Kelsea Giroux muistuttaa tekstissään sairaana olevia ihmisiä siitä, ettei heidän tulisi lähestyä hänen lapsiaan.

– En voi käsittää, että tämä on jotakin, mitä jotkut ihmiset eivät oikein ymmärrä, Kelsea Giroux kirjoittaa.

Giroux haluaa Scary Mommy -sivuston tekstissään muistuttaa sairaana olevia ihmisiä siitä, ettei heidän tulisi lähestyä hänen lapsiaan.

– Ymmärrän, että kaikkialla on pöpöjä, päiväkodissa, urheilussa, leikkikentällä, jopa asunnossa(ni), mutta kun aikuinen ihminen tahallaan tulee kasvokkain lapseni kanssa tietäen, että on itse sairaana, se on minulle ongelma, Giroux huomauttaa.

Pöpöt eivät välitä siitä, miten hyvätahtoinen ihminen niitä välittää

Giroux ymmärtää, että aikuiset todennäköisesti vain pitävät hänen lapsistaan ja haluavat osoittaa ystävyyttä näille. Pöpöt eivät kuitenkaan välitä siitä, miten hyvätahtoinen ihminen niitä välittää.

– Pöpöt eivät välitä siitä, osaatko pitää näppisi kurissa vai et, ne käyvät pikkuisten vauvojeni kimppuun, eikä heidän immuunijärjestelmänsä ole täysin kehittynyt.

Hän toivoo flunssaisten tai muuten sairaiden ystävien, sukulaisten, rakkaiden ja tuntemattomien pysyvän kaukana lapsistaan.

– En välitä siitä, keitä olette, lakatkaa tulemasta lasteni lähelle sairaina ollessanne, Giroux sanoo.

– En välitä siitä, mitä sinulla on. "Se on vain pieni yskä" tai "kurkkuni on kipeä, mutta siinä se" tai "ei tämä varmaan tartu". Monet ihmiset eivät ymmärrä, että pieni yskä tai nuha on pienelle vauvalle kymmenen kertaa pahempi asia, Giroux kuvaa ja huomauttaa, että vauva saattaa joutua jopa sairaalahoitoon, jos aikuisen "pikkuyskä" tarttuu häneen.

Toivoo lähimmäisiltään kunnioitusta ja hyviä tapoja

Giroux ei välitä olosuhteista, joissa sairastuminen tapahtuu: hän käskee sekä syntymäpäiväjuhlien vieraita, lastenvahteja että lomalaisia pysymään kotonaan.

– Aina on seuraava kerta, sinulla tulee olemaan paljon tilaisuuksia viettää aikaa lasteni kanssa, voin etsiä toisen lastenvahdin. Joten, kiltit, en välitä olosuhteista, lakkaa tulemasta lapseni lähelle sairaana. Älä ole kusipää. Jos silti päädymme lähellesi, ole hyvä ja kunnioita sitä, kun sanon "älä tule lasteni lähelle". En sano sitä ollakseni törkimys, sanon sen estääkseni heitä saamasta flunssaa, jota et vielä ole tajunnut "yskäsi" olevan.

Vaikka pöpöjä olisi kaikkialla, Giroux toivoo lähimmäisiltään kunnioitusta ja hyviä tapoja.

– Jos meillä on suunnitelmia, varoita minua, jos lapsesi ovat millään tavalla sairaina (vaikka vain nuhassa), jotta voin päättää, haluanko altistaa lapsiani räkää valuvalle taaperollesi, sillä minäkin varoittaisin sinua.

***

9:29

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja