Mainos

Äiti: "Kuka ottaa vastuun sairaista lapsista?"

Ylityökielto tuntuu jo nyt ainakin sairaiden lasten hoidossa. Vanhemmat ovat huolissaan esimerkiksi syöpälääkkeiden oikeasta annostelusta. Naistenklinikan erikoislääkäri pelkää katastrofia.

Sairaaloiden lapsipotilaiden vanhemmat ovat huolissaan lastensa hoidon laadusta ja jatkuvuudesta.

Helsinkiläisen Tiina Ihalaisen tyttäreltä löytyi akuutti leukemia tammikuussa ja hänelle annetaan kantasoluhoitoa HYKS:n Lastenklinikan osastolla K-10. Tiina Ihalainen on erittäin huolissaan tulevasta hoidon laadusta, sillä ammattitaitoisia hoitajia on nyt jo liian vähän.

Sairaala ei ole vielä kertonut, miten sairaat lapset aiotaan hoitaa, ja aikuiset ovat huolissaan lasten puolesta.

Vanhemmat ihmettelevät, kuka ottaa vastuun, jos lapsi ei saakaan syöpälääkkeitä tai annostelu ei ole oikeaa tai lapset ovat teho-osastolla ilman ammattitaisia hoitajia.

Ylityökielto tuntuu jo nyt muunmuassa HYKSin Lastenklinikalla sillä osastolla, jossa Ihalaisen lapsi on hoidossa.

- Hoitajat juoksevat tukka putkella ja vanhemmat hoitavat jo nyt lapsiaan. Hoitajat eivät ehdi huoneisiin kuin esimerkiksi antamaan lääkkeitä, Ihalainen kertoo.

Lääkäri pelkää katastrofia

HYKSin Naistenklinikan erikoislääkäri Päivi Pakarinen (alemmassa kuvassa) pelkää katastrofia ja koko sairaalan lamaantumista.

- Naistenklinikalla on useita synnytyksiä päivässä ja useita keisarinleikkauksia päivässä, enkä tiedä, miten ne onnistuvat ilman hoitajia. Ei kovinkaan hyvin. Yksin lääkäri ei voi tehdä töitä. Sairaanhoitajamme ovat korkeasti koulutettuja ja saavat vielä pitkän työpaikkakohtaisen perehdyttämisen, korvaavaa henkilökuntaa ei saa, Pakarinen sanoo.

- Esimerkiksi leikkaussalissa lääkärien toiminta ei onnistu ilman hoitajia: teemme koko ajan yhteistyötä, jossa jokainen tietää paikkansa.Vähän on sellainen tunne, että tuleeko tästä nyt katastrofi. En ymmärrä, miten tämä toiminta voi jatkua ilman hoitajia.

Pakarinen sanoo hoitajien olevan palkkakuopassa ja ymmärtää heidän palkkavaatimuksensa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.