Äiti haki McDonald'sissa ketsuppia - tuntematon suuteli 6-vuotiasta

Helsingin käräjäoikeus tuomitsi 43-vuotiaan helsinkiläismiehen ehdolliseen vankeuteen lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä, kun tämä yllättäen suuteli tuntematonta pikkutyttöä.

Tapaus sattui syyskuussa 2012 Helsingin keskustassa, Forumin McDonald’s-ravintolassa.

Äiti oli ollut kuusivuotiaan tyttärensä kanssa syömässä. Äiti lähti hakemaan ketsuppia muutaman metrin päästä, jolloin lähipöydässä istunut tuntematon mies nousi, laittoi kätensä lapsen pään ympärille ja suuteli tätä.

Kun äiti huomasi tilanteen, hän huusi apua ja löi miestä selkään, jolloin mies lopetti. Tilanne ei kestänyt kovin pitkään.

"Sainko myrkkyä?"

Lapsi oli lamaantunut hetkellisesti, mutta myöhemmin itkenyt ja kysynyt saiko hän miehestä myrkkyä.

Kuusivuotiaan pelkotilat jatkuivat kuukausia. Hän oli sanonut muun muassa, ettei enää koskaan mene Helsinkiin. Autossakin piti aina olla ovet lukittuna.

Syytetty piti tekoa korkeintaan lievänä pahoinpitelynä. Oikeudessa hän ei halunnut kertoa mitään syytä teolleen.

Oikeus katsoi teon seksuaaliseksi, vaikka mies oli toista mieltä.

- Tällainen suuteleminen ei kuulu normaaliin tuntemattomillekin pienille lapsille osoitettavaan erityiseen huomioon, ystävällisyyteen ja hellyyteen, käräjäoikeus lausui.

Lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä voidaan tuomita 4 kk - 4 v vankeutta. Oikeuden mukaan teko oli luonteeltaan sellainen, että minimirangaistus, 4 kuukautta ehdollista, on siitä riittävä seuraamus.

Mies määrättiin maksamaan lapselle henkisestä kärsimyksestä 1500 euroa ja oikeudenkäyntikuluja 1700 euroa.

Lue myös:

    Uusimmat