Aistikkuus on avain kiihkeämpään suhteeseen

Sanasta tantra tulee ensimmäisenä helposti mieleen seksuaalisuus. Tantra on kuitenkin paljon muutakin kuin sen parhaiten tunnettu tapa suhtautua seksuaalisuuteen. Kärjistettynä tantran avulla ihmisen on tarkoitus saada aistikkuutensa esiin ja pystyä nauttimaan elämänsä kaikista osa-alueista.

Entä mitä aistikkuus sitten on? Sitä, että ihminen käyttää kaikkia aistejaan saavuttaakseen hyvän olon. Aistikkuuteen kannattaa panostaa, sillä olostaan nauttiva ihminen on luonnollisesti onnellisempi kuin ihminen, joka ei näe, kuule, haista, maista tai tunne hyviä asioita ympärillään.

Tantra ei ole nykyajan muoti-ilmiö, sillä Wikipedian mukaan tämän filosofian esimuotoja on harjoitettu jo noin 2000 vuotta ennen ajanlaskun alkua.

Tätä nykyä ihmiset kaipaavat aistikkuutta niin paljon elämäänsä, että siitä on Yhdysvalloissa tullut jo bisnestä. Amerikkalainen Ellen Nicolas on saanut elantonsa aistikkuus-konsultanttina jo 28 vuoden ajan.

Nicolas muistuttaa, ettei aistikkuutta kannatta liittää vain seksuaalisuuteen, vaikka makuuhuoneessa herkillä olevista aisteista saattaakin saada eniten iloa irti.

−Aistikkuuden lisääminen seksuaalisuuteen on sama asia kuin mausteiden lisääminen lempiruokaan. Vaikka lempiruokaansa rakastaa, väsyy sen syömiseen jossain vaiheessa, Nicolas kirjoittaa nettiartikkelissaan.

Hän muistuttaa, että seksistä ilman eri aistien stimulointia tulee rutiinia. Rutiininomainen seksi ei sen sijaan ole tyydyttävää. Jos näin pääsee käymään, aika useat parit huomaavat kaiken romantiikan kuolleen.

Miten aistikkuuden voi kaivaa esiin? Ensinnäkin ihmisen pitää tuntea itsensä ja tykätä itsestään, Nicolas painottaa. Mutta hän antaa käytännön harjoituksenkin, jonka avulla omia aistejaan voi treenata.

−Laita pussiin erilaisia esineitä ja sido silmäsi. Ota sen jälkeen esineitä yksi kerrallaan pussista ja yritä tunnistaa ne koskettelemalla. Koskettelu ilman näkemistä on tehokas tapa parantaa aistikkuutta, Nicolas lupaa eräässä artikkelissaan.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja