Airpron ulosmarssi voi viivästyttää Kuopion ja Oulun lentoja

Lentoliikenteen maapalveluiden Airpro-yhtiön työntekijöiden ulosmarssi jatkuu viidellä lentoasemalla.

Toista päivää jatkuva ulosmarssi voi viivästyttää ainakin Kuopion ja Oulun lentoja. Eilen joitain Finnairin ja Flyben lentoja Suomessa jouduttiin perumaan.

Ulosmarssi jatkuu Tampere-Pirkkalan, Vaasan, Turun, Oulun ja Kuopion lentoasemilla.

Toistaiseksi aamun lennot ovat sujuneet aikataulussa, kertoo Finavian viestintäjohtaja Mikko Saariaho. Lentojen peruutuksia ei vielä ole tiedossa. Lentomatkustajien on kuitenkin hyvä seurata tilannetta lentoyhtiöiden ja Finavian verkkosivuilta, Saariaho muistuttaa.

Syynä ulosmarssiin on kiista työehtosopimuksen yleissitovuudesta.

– Airpron työntekijöille maksetaan samoista töistä selvästi alempaa palkkaa kuin konsernin muille työntekijöille, sanoi eilen Ilmailualan Maapalvelutyöntekijät Ilman puheenjohtaja Mikko Tuunanen.

Eilen peruttiin lentoja

Palvelualan työnantajat Paltan varatoimitusjohtaja Tuomas Aarto sanoi Paltan paheksuvan työnseisausta.

– Työnantajapuoli on paljolti sivustakatsoja Airpro-kiistassa. Tässä ovat taustalla kahden palkansaajaliiton keskinäiset erimielisyydet.

Ilmailualan Unioni ei hyväksy sitä, että Airpron työntekijöihin sovelletaan työnantajan ja Pardian välistä työehtosopimusta.

Airpron Ilmailualan Unioniin kuuluvat työntekijät marssivat eilen ulos Tampere-Pirkkalan, Vaasan, Turun, Oulun ja Kuopion lentoasemilla. Ulosmarssi aiheutti joitakin perumisia Finnairin ja Flyben lentoihin Suomessa.

Eilisen ulosmarssista kertoi ensin Yle.

(MTV3 - STT)

Lue myös:

    Uusimmat