Mainos

Airbusin työntekijät aloittaneet lakkoilun

Lentokonevalmistaja Airbusin työntekijät ovat aloittaneet lakkoilun vastustaakseen yhtiön ilmoittamia laajoja säästösuunnitelmia.

Ranskassa tuhannet ihmiset osoittavat mieltään lentokonevalmistaja Airbusin kaavailemia irtisanomisia vastaan. Yhtiön pääkonttorin eteen Ranskan Toulousessa on kokoontunut noin 7000 työntekijää ja tehdaskaupunkeihin Nantesiin ja Saint Nazaireen runsaat 2000 ihmistä.

Mielenosoituksia on odotettavissa myös muualle Eurooppaan, sillä ammattiyhdistykset kertoivat eilen jopa yhteensä kymmenien tuhansien ihmisten suuruisesta yhteisprotestista.

Saksassa Hampurin keskustaan odotetaan noin 10 000 mielenosoittajaa, minkä lisäksi laajoja mielenilmaisuja odotetaan myös Britanniaan ja Espanjaan. Pariisissa mielenosoittajat aikovat marssia Airbusin emoyhtiön EADS:n pääkonttorille.

Airbus on ilmoittanut vähentävänsä 10 000 työntekijää ja pyrkivänsä säästämään kaksi miljardia euroa vuosittain vuodesta 2010 lähtien. Kovien säästötavoitteiden yhtenä syynä ovat valtavat taloudelliset menetykset, jotka ovat aiheutuneet Airbusin uuden A380-koneen tuotannon myöhästymisestä.

Eilen mielenosoituksen alla Airbus sai kuitenkin 80 koneen jättitilauksen Qatar Airwaysilta, ja myös Aeroflotin odotetaan lähiaikoina tilaavan yli 20 konetta Airbusilta.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.