Mainos

Airbus: Pohjoismaihin tarvitaan 400 uutta matkustajakonetta

Eurooppalainen lentokonevalmistaja Airbus arvioi, että pohjoismaiset lentoyhtiöt tarvitsevat yli 400 uutta matkustajakonetta vuoteen 2030 mennessä. Koneiden arvo nousee lähes 30 miljardiin euroon.

Airbusin arvio perustuu ennusteeseen, jonka mukaan lentoliikenne kaksinkertaistuu seuraavan 15 vuoden aikana. Matkustajamäärä Pohjoismaissa kasvaa nopeammin kuin muualla Euroopassa tai Pohjois-Amerikassa. Nopeimmin lentoliikenne lisääntyy kehittyvissä maissa.

Yhtiö odottaa, että seuraavan 20 vuoden aikana maailmalla menee kaupaksi 28000 uutta matkustaja- ja rahtikonetta. Ennuste on linjassa Airbusin viime vuotisen ennusteen kanssa.

Tämän vuoden alussa pohjoismaisilla lentoyhtiöillä oli noin 300 matkustajakonetta. Puolet uusista konehankinnoista tulee markkinoiden kasvusta ja toinen puolisko vanhojen koneiden korvaamisesta uusilla. Ennusteen mukaan pohjoismaisilla yhtiöillä on siten runsaat 500 konetta vuonna 2030.

Uusista koneista valtaosan arvioidaan olevan Euroopan reiteille soveltuvia kapearunkoisia koneita. Mannertenvälisille lennoille soveltuvien laajarunkokoneiden osuus on noin 60.

Katso Jussi Kärjen juttu (Kymmenen uutiset 21.11.2011)

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.