Mainos

Air Francen turmakone ei hajonnut ilmassa

Air France Airbus-turmakone ei hajonnut ilmassa, kertovat onnettomuustutkijat. Koneen epäkuntoon joutuneet nopeusnäytöt vaikuttivat tutkimuksen mukaan onnettomuuteen mutta eivät olleet sen syy.

Air Francen lento 447 Rio de Janeirosta Pariisiin syöksyi mereen kuukausi sitten, ja 228 ihmistä kuoli lentoyhtiön historian pahimmassa turmassa.

- Kone ei tuhoutunut lentäessään, onnettomuustutkintaviranomainen BEA:n edustaja Alain Bouillard kertoo. BEA julkisti tänään onnettomuustutkintaraportin 1. kesäkuuta sattuneesta lentoturmasta.

- Kone vaikuttaa osuneen vedenpintaan lentoasennossa, Bouillard sanoi.

Hän kertoi, että kone osui veteen pohja edellä. Koneen epäkuntoisia nopeusnäyttöjä on aiemmin arveltu onnettomuuden syyksi.

Teorian mukaan ohjaamoon olisi tullut koneen nopeudesta väärää tietoa, jolloin se olisi sakannut tai lentänyt vaarallisen kovaa vauhtia. Koneen mustia laatikoita ei ole löytynyt.

Lennonjohto ei vastannut

Tutkijat yrittävät vielä selvittää muun muassa sitä, miksi hälytys onnettomuudesta tehtiin vasta kuusi tuntia koneen katoamisen jälkeen. Ihmetystä herättää sekin, miksi kone ei siirtynyt Brasilian lennonjohdon valvonnasta Senegalille, kuten olisi pitänyt.

Lentäjät yrittivät kolmesti turhaan ottaa yhteyttä Senegalin järjestelmään - turhaan ilmeisesti siksi, ettei Senegal ollut saanut koneen lentosuunnitelmaa. Tutkijoiden mukaan tämä on erittäin epätavallista.

Lentokoneen mustien laatikoiden etsintää aiotaan jatkaa ensi viikon perjantaihin asti.

Katso Helena Petäistön raportti Pariisista (Seitsemän uutiset 2.7.2009)

(MTV3 - AFP - Reuters - STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.