Mainos

Air Francen maksettava korvauksia lentoturman uhrin perheelle

Brasilialainen tuomioistuin on määrännyt lentoyhtiö Air Francen maksamaan 1,15 miljoonan dollarin eli reilun 840 000 euron korvaukset viime kesänä sattuneen lento-onnettomuuden uhrin perheelle.

Asianajajana työskennellyt brasilialainen Marcelle Valpacos Fonseca sai surmansa viime kesäkuussa, kun Rio de Janeirosta Pariisiin matkalla ollut Air Francen kone syöksyi Atlantin valtamereen. Onnettomuudessa kuoli yhteensä 228 ihmistä.

- Perhe menetti turmassa nuoressa iässä olevan tyttären ja sisaruksen, jolla oli edessään lupaava ura ja elämä, totesi tuomari päätöksessään uutistoimisto AFP:n mukaan.

Hän korosti, että Brasilian historian pahin lentoturma johtui Air Francen välinpitämättömyydestä.

Turmaa selvittäneen onnettomuustutkintalautakunnan mukaan koneen mereen syöksyn yksi merkittävimmistä syistä oli vialliset nopeusmittarit. Monet arvostelijat, heidän joukossaan Ranskan lentäjien ammattiliitto, ovat todenneet, että Air France ei hankkinut uusia mittareita, vaikka ongelma tiedettiinkin yhtiössä.

Lento-onnettomuuteen johtaneet tapahtumat ovat edelleen monelta osin auki, sillä koneen mustaa laatikkoa ei koskaan löytynyt.

Useat turmassa perheenjäseniään menettäneet ovat vaatineet korvauksia Air Francelta.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.