Mainos

Air Francen lentoturman syy edelleen pimennossa

Samalla kun eilen kadonneen Air Francen turmakoneen etsinnät jatkuvat Atlantilla, tutkijat yrittävät kiivaasti selvittää turmaan ja katoamiseen johtaneita tapahtumia.

Tutkijat tutkivat useita vikaviestejä, joita Brasiliasta Pariisiin matkalla ollut lentokone lähetti jouduttuaan rajun turbulenssin kouriin. Vielä ei ole kuitenkaan tietoa siitä, mikä lentokoneen mahdollisen onnettomuuden aiheutti.

Air Francen toimitusjohtaja Pierre-Henry Gourgeonin mukaan useiden elektroniikkalaitteiden romahdus aiheutti koneessa "täysin odottamattoman tilanteen".

Lentokoneen uskotaan joutuneen myrskyyn ja myös salamoinnin yhteyttä onnettomuuteen on esitetty. Gourgeon ei kuitenkaan vahvista sään ja onnettomuuden yhteyttä.

Ranskan puolustusministeri Herve Morin vilauttaa myös terrorismisn mahdollisuutta.

- Kaikki mahdollisuudet täytyy tutkia. Emme voi sulkea pois terroristi-iskun mahdollisuutta, koska terrorismi on kaikkien länsidemokratioiden suurin uhka, Morin arvioi.

- Mutta tällä hetkellä meillä ei ole minkäänlaisia todeisteita onnettomuuden syystä, hän kuitenkin muistuttaa.

Kyseessä on Air France -yhtiön historian tuhoisin onnettomuus. Omaisille puhunut Ranskan presidentti Nicolas Sarkozy sanoo, että eloonjääneiden löytyminen on hyvin epätodennäköistä.

Myös Yhdysvaltain presidentti Barack Obama on lähettänyt surunvalittelunsa onnettomuuden johdosta ja luvannut kaiken tarpeellisen avun koneen löytymiseen ja turman selvittämiseen.

Rio de Janeirosta Pariisiin matkalla ollut Air Francen lentokone katosi eilen Atlantin yllä mukanaan 228 ihmistä.

(MTV3-AFP)

Lue myös:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.