Mainos

Air Francelle pommiuhkaus ennen turmaa

Brasilian viranomaiset vahvistavat tiedot, joiden mukaan Air France -lentoyhtiö sai pommiuhkauksen viime viikolla. Uhkaus aiheutti Buenos Airesista Pariisiin lähtevän lennon myöhästymisen.

Brasilialaisten tiedotusvälineiden mukaan poliisi ja lentokenttäviranomaiset tutkivat uhatun koneen läpikotaisin. Matkustajia ei evakuoitu tarkastuksen ajaksi.

Lopulta kone pääsi matkaan 90 minuuttia aikataulustaan myöhässä ja myöhemmin se saapui turvallisesti Pariisiin.

Toisin kävi yhtiön lennolle 447, joka katosi myrskyssä toissapäivänä Atlantin yllä. Koneen putoamispaikka on pystytty tarkentamaan merestä löytyneen romun perusteella, mutta onnettomuuden syistä on yhä vain arvaluja.

Pommiuhat harvinaisia Suomessa

Ilmailuhallinnon turvapäällikkö Kauko Lehtinen ei lähtisi vielä vetämään mitään johtopäätöksiä pommiuhkauksen yhteydestä turmaan. Hän kuitenkin sanoo, että pommiuhkauksia tulee lentoyhtiöille verrattain vähän.

- Suomessa vakavasti otettavat uhkaukset ovat hyvin harvinaisia. Jos uhkauksessa on aihetta epäilyksiin, ne selvitellään ilman muuta, mutta hyvin vähän sellaisten kanssa joudutaan tekemisiin, Lehtinen painottaa.

Lehtinen ei myöskään lähde spekuloimaan onnettomuuteen johtaneita syitä.

- Näillä tiedoilla on hyvin vaikeaa sanoa mitään. Toivotaan, että musta laatikko löytyy, jolloin syystä saadaan jotain lisätietoa. Kun kone on sellaisella alueella, jossa ei ole yhtämittaista radioyhteyttä lennonjohdon kanssa, on vaikeaa saada tietoa mitä siellä on tapahtunut.

Alustava raportti onnettomuudesta valmistuu kesäkuun loppuun mennessä. Ranskan lentoturvallisuusviranomaiset ovat skeptisiä mustien laatikoiden löytymisen suhteen. He sanovat, että laatikot ilmeisesti makaavat syvällä Atlantin pohjassa.

Vaikka laatikot saataisiin ylös meren pohjasta, ne eivät viranomaisten mukaan välttämättä selittäisi turman syytä.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.