Mainos

Air France: Mustat laatikot tuskin löytyvät

Air Francen mukaan on epätodennäköistä, että Atlanttiin pudonneen Airbus A330-koneen mustat laatikot löytyisivät. Air Francen johtaja Pierre-Henri Gourgeon sanoi tänään, että laatikkojen löytyminen olisi melkoinen saavutus ottaen huomioon, kuinka syvä meri on etsintäalueella.

Erikoisvarusteltu hinaaja on liittynyt mustien laatikoiden etsintöihin. Hinaaja on varustettu vedenalaisin kuuntelulaittein, joiden toivotaan nappaavan laatikoiden signaalin tuhansien metrien syvyydestä.

Signaalia etsii alueella myös Ranskan asevoimien ydinkäyttöinen sukellusvene.

Mustien laatikoiden toivotaan selvittävän, miksi turmakone syöksyi mereen 228 ihmistä kyydissään. Gourgeonin mukaan myös uhrien kuolemansyyntutkimukset saattavat tuoda tietoa onnettomuuden syistä. Merestä on tähän mennessä löydetty 41 ruumista.

Mittarien vaihtoa kiihdytetään

Gourgeon sanoi epäilevänsä selitystä, jonka mukaan onnettomuus johtui vioista koneen nopeusmittareissa. Tutkimuksissa mittareiden on havaittu antaneen ristiriitaisia tietoja koneen lentonopeudesta juuri ennen turmaa. Väärien tietojen vuoksi lentäjät olivat saattaneet muuttaa koneen nopeutta liian hitaaksi tai nopeaksi.

Airbusien nopeusmittareissa oli havaittu ongelmia aikaisemmin, ja lentokoneen valmistaja oli kehottanut yhtiöitä vaihtamaan Airbusien mittarit. Myös Air France oli aloittanut mittareiden vaihtamisen, mutta turmakoneessa oli yhä vanhat mittarit.

Air Francen lentäjien ammattiliitto on vaatinut yhtiötä nopeuttamaan mittareiden vaihto-ohjelmaa. Toimitusjohtaja Gourgeonin mukaan yhtiö on suostunut siihen.

(MTV3-STT-AFP-Reuters-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.