Mainos

Air France KLM ja Alitalialla aikeita yhdistyä

Air Francen ja Alitalian yhdistyminen on ollut esillä jo pitkään, mutta liitto on törmännyt aina italialaisten vastarintaan.

Ranskalais-hollantilainen lentoyhtiö Air France KLM ja italialainen Alitalia käyvät alustavia neuvotteluja yhdistymisestään. Asiasta kertoi Air France KLM:n pääjohtaja Jean-Cyril Spinetta.

Spinettan mukaan aloite tuli Alitalialta. Mahdollinen yhdistyminen on ehtinyt kuitenkin aiheuttaa epäluuloa Italiassa. Pääministeri Romano Prodi ilmoitti, että hänellä on epäilyjä Air France KLM:n aikeiden suhteen.

Prodin on määrä tavata Ranskan presidentti Jacques Chirac huomenna. Kansallisten lentoyhtiöiden yhdistymisaikeen odotetaan nousevan esiin keskusteluissa.

Air Francen ja Alitalian yhdistyminen on ollut esillä jo pitkään, mutta liitto on törmännyt aina italialaisten vastarintaan. Alitalia on kulkenut taloudellisesta kriisistä toiseen. Sen sijaan Air France KLM on tehnyt tänä vuonna kelpo tulosta.

Air France KLM:n ehtona yhdistymiselle on Alitalian saneeraus. Vaatimus on ollut esillä aiemminkin, ja italialaiset ovat suhtautuneet siihen nihkeästi.

Alustavissa yhdistymisneuvotteluissa on kyse jo kolmannesta lentoyhtiöitä koskevasta järjestelystä lyhyen ajan sisällä. Australialainen Qantas kertoi aiemmin tällä viikolla saaneensa tarjouksen pääomasijoittajilta. Amerikkalainen US Airways puolestaan havittelee yhdistymistä toisen amerikkalaisyhtiön Deltan kanssa.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.