Mainos

Air France ja KLM fuusio lähes valmis

Air Francen ja KLM:n fuusiohanke etenee. Yhtiöiden fuusiossa syntyy Euroopan suurin ja maailman kolmanneksi suurin lentoyhtiö American Airlinesin ja Delta Air Linesin jälkeen.

Air France - ja KLM-lentoyhtiöiden jo viime syksynä julkistama fuusiohanke otti tänään jälleen askeleen eteenpäin, kun yhtiöt ilmoittivat Air Francen saaneen haltuunsa jo liki 90 prosenttia KLM:n osakkeista.

Samalla Ranskan valtion osuus yhdistyvästä yhtiöstä on laskenut vajaaseen 45 prosenttiin. Aiemmin valtio on omistanut Air Francesta yli puolet.

Vaikka fuusion toteutuminen on käytännössä jo varmistunut, Air France ilmoitti kuitenkin jatkavansa KLM:n omistajille tehtyä ostotarjousta entisin ehdoin vielä kolmen viikon ajan.

Air Francen ja KLM:n fuusiossa syntyy liikevaihdolla mitaten maailman suurin lentoyhtiö. Matkustajamäärissä sen edelle menevät vain amerikkalaiset American Airlines ja United Airlines.

Air Francen ja KLM:n liitto on ensimmäinen valtioiden rajat ylittävä lentoyhtiöiden fuusio Euroopassa. Yhtiöt jatkavat toimintaa omilla toiminimillään vielä kolmen vuoden ajan. Niiden omistajaksi tulee Air France-KLM-holdingyhtiö, joka listataan huomenna sekä Pariisin, Amsterdamin että New Yorkin pörsseihin. Ranskan valtio omistaa siitä siis lähes 45 prosenttia ja Air Francen työntekijät 10,5 prosenttia.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.