Mainos

Air Finlandin toimitusjohtajan uusi suurhanke: luvan kohtalo ratkeaa perjantaina

Konkurssiin menneen Air Finlandin toimitusjohtajan uusi lentoyhtiö Viking International Airlines haki lentotoimintalupaa Suomessa. Hakemuksen kohtalo ratkeaa perjantaina.

Viking International Airlines kertoi jo kesällä Norjassa suurista suunnitelmista aloittaa lennot Oslon ja Miamin välillä pian. Suunnitelmat ovat yhä voimissaan, vaikka viivästymisiä on tullut, sanoo yhtiön puhemiehenä Norjassa toimiva Ragnvald Brobakken.

– Minä ja sijoittaja John Kunkel olemme omistaneet tälle projektille viisi vuotta elämästämme. Se johtuu siitä, että uskomme tähän ja haluamme nähdä projektin toteutuvan, Brobakken sanoo.

Viking International Airlinesin lentotoimintalupaa haki Suomen viranomaisilta Mika Helenius, joka oli myös konkurssiin menneen Air Finlandin toimitusjohtaja. Liikenteen turvallisuusvirasto Trafin mukaan lentotoimintalupahakemukseen on pyydetty täydennystä sekä kesällä että joulukuussa. Mikäli Trafi ei saa hakemukseen täydennystä perjantaihin mennessä, lupahakemus hylätään.

Mika Helenius kommentoi lyhyesti, että hakemusta täydennetään määräajassa. Viking Internationalin Airlinesin suunnitelmista tiedotetaan hänen mukaansa myöhemmin. Näin sanoo myös Heleniuksen yhteistyökumppani, norjalainen Brobakken.

– Tiedotamme suunnitelmista tarkemmin kiinalaisen uudenvuoden jälkeen, hän sanoo.

Brobakken kertoo, että Viking International Airlinesilla on Yhdysvalloissa liisattuna suuri Boeing 747-kone ja Boeing 767 tulossa. Jotta sijoittajat kiinnostuisivat uudesta lentoyhtiöstä, tarvittaisiin kuitenkin vielä enemmän.

– Lentotoimiala on kovaa bisnestä. Sijoittajat ovat varovaisia. He haluaisivat mieluummin isomman yhtiön ja enemmän koneita, mutta niiden hankkiminen vaatisi lisää rahaa, Brobakken sanoo.

Hän tietää, että yhtiöllä on vielä asioita kesken eri viranomaisten kanssa.

– Suomen viranomaisten kanssa meillä ei ole ongelmia. He selittävät meille, mitä olemme tehneet oikein ja mitä väärin, Brobakken sanoo. 

Hänen mukaansa Viking International Airlinesin pääasialliseksi vastuuhenkilöksi tulee suomalainen Mika Helenius.

– Sen jälkeen kun yhtiö saadaan käyntiin, minä ja John Kunkel haluamme keskittyä kalastamiseen, Brobakken sanoo.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.