Mainos

Air Finlandin lentäjät jättivät lakkovaroituksen

Lomalentoyhtiö Air Finlandin lentäjät ovat jättäneet lakkovaroituksen valtakunnansovittelijalle. Jos lakko alkaa, lentäjät seisauttavat liikenteen maaliskuussa kolme kertaa vuorokaudeksi.

Air Finlandin palveluksessa on 40 liikennelentäjää, joita edustaa Akavan Erityisalat.

Jos työehtosopimusneuvotteluissa ei päästä sopimukseen, ensimmäinen seisautus alkaa 12. maaliskuuta puoliltapäivin, toinen 19. maaliskuuta samoin puoliltapäivin ja kolmas 26. maaliskuuta niin ikään puoliltapäivin.

Lakko koskisi yhtiön kaikkia lentoja Suomesta, Ruotsista, Tanskasta ja Virosta Phuketiin, Bangkokiin ja Sharm el Sheikhiin. Lakon aikana lennot voivat myöhästyä noin vuorokauden. Lisäksi Air Finlandin lennot saattavat myöhästyä myös lakon jälkeisinä päivinä.

Lentäjien mukaan työtaistelun syynä ovat työolot, eivät niinkään palkat. Heidän mielestään yhtiö pyrkii käyttämään yksipuolisesti päivystysjärjestelmää, joka johtaa ulkomaan päivystyksiin ja poissaoloihin 20-22 päivää kuukaudessa.

- Tämä on kestämätön tilanne työn ja perhe-elämän yhteensovittamisen kannalta. Vastaavaa päivystysjärjestelmää ei ole käytössä muissa lentoyhtiöissä, lentäjät huomauttavat.

Palkankorotusta lentäjät tavoittelevat 24 prosenttia kolmen vuoden aikana.

Lentäjien 8. helmikuuta aloittama ylityökielto jatkuu edelleen.

Air Finlandin lentäjien työehtosopimusneuvotteluja on käyty marraskuuta lähtien. Seuraavan kerran osapuolet tapaavat perjantaina.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.