Mainos

Air Finlandin kone jäi Pariisiin - matkustajat hämmentyneitä

Lentoyhtiö Air Finlandin matkustajakone on joutunut tekemään ylimääräisen välilaskun Pariisin polttoainejärjestelmän vian takia.

Kone lähti Helsingistä kahdentoista jälkeen päivällä ja se oli matkalla Kanarian Las Palmasiin. Air Finlandilta kerrotaan, että suurin piirtein Belgian kohdalla koneessa havaittiin vika polttoainejärjestelmässä. Tästä syystä kapteeni päätti laskeutua Pariisiin.

Silminnäkijähavaintojen mukaan koneesta oli suihkunnut ilmaan polttoainetta. Air Finlandilla ei vielä illalla ollut tarkempaa tietoa koneessa ilmenneestä viasta.

Laskun syy jäi monelle epäselväksi

Finnmatkojen lomamatkustajat ovat joutuneet odottamaan Pariisin lentokentällä useita tunteja. Koneessa ollut Taina Kemppainen kertoo MTV3:lle, että tiedot koneen tekemän välilaskun syistä olivat matkustajille melko epäselviä.

- Saimme tietää, että koneen mittareissa on jotain häikkää ja että polttoaine on lopussa. Tiedottamista ei ole tullut tarpeeksi, koneessakin odotimme ainakin 45 minuuttia, Kemppainen kertoo.

Hän kertoo, että koneessa tuli kuulutuksia vain odotusajasta, ei juurikaan laskeutumiseen johtaneista syitä tai siitä, miksi konetta oli vastassa paloautoja.

Kemppainen kertoo, että lennolla oli paljon lapsiperheitä, ja lapset vaikuttivat Pariisin-kentällä hyvin väsyneiltä.

- Kyllähän tämä inhottavaa on, että loma tyssää aluksi tällä tavalla. Nälkäkin alkaa olla, Kemppainen naurahtaa.

"Vaaratilannetta ei ollut"

Matkanjärjestäjänä toimivan Finnmatkojen mukaan Air Finland selvittää koneen ongelmia. Asiakkaat pyritään pitämään ajan tasalla mahdollisimman hyvin.

- Mistään vaaratilanteesta ei lennolla ollut missään nimessä kyse. Tilanne on ennen kaikkea harmittava ja turhauttava lomalle matkaavien asiakkaiden kannalta, kertoo Finnmatkojen myyntipäällikkö Susan Kaartimo MTV3:lle.

- Air Finland on Pariisissa vastuussa asiakkaista kentällä. Me autamme etsimään muuta vaihtoehtoa matkan jatkamiseen, jos on niin, että Air Finlandin konetta ei saada lentämään eteenpäin.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.