Mainos

Air Finland: Lakko ei haittaa matkustajia

Air Finlandin lentäjien lakko on alkanut puoliltapäivin. Toimitusjohtaja Mika Heleniuksen mukaan vuorokauden kestävä lakko ei kosketa matkustajia, koska yhtiö on ostanut korvaavat lennot muilta yhtiöiltä.

Finnmatkoilta arvioidaan, että sen asiakkaille lakosta aiheutuu pahimmillaan noin kuuden tunnin myöhästymiset.

Yhtiö ja lentäjät ovat neuvotelleet marraskuusta asti. Lentäjät antoivat lakkovaroituksen kaksi viikkoa sitten. Ylityökieltoon he menivät helmikuussa.

Lentäjät ovat uhanneet seisauttaa liikenteen vuorokaudeksi myös ensi ja sitä seuraavan viikon keskiviikkona.

Lakon piirissä ovat kaikki yhtiön lennot eli Suomesta, Ruotsista, Tanskasta ja Virosta ei lennetä lakon aikana Thaimaan Phuketiin ja Bangkokiin sekä Egyptin Sharm el Sheikhiin.

Työajat kiistan aiheena

Lakonuhka kasvoi perjantaina lentäjien hylättyä toisen kerran piirisovittelija Esa Lonkan jättämän sovintoesityksen. Sovittelijan johdolla neuvotteluja voidaan jatkaa aikaisintaan ensi viikon maanantaina.

Lentäjät ovat vaatineet mm. vapaapäivien lisäämistä ja muita työaikajärjestelyjä. Heidän mukaansa päivystysjärjestelmän vuoksi ulkomailla oloa voi tulla yli 20 päivää kuukaudessa.

Palkankorotustavoitteeksi on esitetty 22 prosenttia kolmen vuoden aikana. Vaatimuksia perustellaan sillä, että korotuksia ei ole tehty neljään vuoteen.

Air Finlandin palveluksessa on 40 liikennelentäjää.

Lentäjien 8. helmikuuta aloittama ylityökielto jatkuu edelleen. Työehtosopimusneuvotteluja on käyty marraskuusta lähtien.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.