Mainos

Ainutlaatuinen perheenlisäys Korkeasaaressa - Katso kuvat

Korkeasaaren eläintarhassa on koettu ainutlaatuinen perheenlisäys: harvinaiset hondurasinpiikkihäntäiguanit ovat saaneet ensimmäistä kertaa jälkeläisiä.

Reilun viikon vanhat 13 liskonpoikasta ovat ensimmäiset eläintarhoissa syntyneet yksilöt.

Liskojen lisääntymistä autettiin luomalla sopivat olosuhteet - terraariossa jäljiteltiin monsuunikauden sateita. Kun naarasiguani oli muninut terraarion lämpimälle hiekkapohjalle, munat hautuivat lämpimässä itsekseen kolmen kuukauden ajan.

Luonnossa hondurasinpiikkihäntäiguaneja esiintyy vain pienellä alueella Hondurasissa. Maailman luonnonsuojeluliitto luokittelee lajin erittäin uhanalaiseksi. Täysikasvuisia liskoja arvellaan olevan jäljellä enää noin 2500. Koska Hondurasin lainsäädäntö ei suojele luonnonvaraisia liskoja, niiden tulevaisuus on hyvin epävarma.

Lähes metrin mittaiset liskot viihtyvät sekä puissa että maassa, ja ne piiloutuvat mielellään puiden ja kivien koloihin.

Terraariossa koiras ja naaras pitävät omaa reviiriään, ja ne on myös ruokittava eri alueelle. Jos naaras laskeutuu maahan koiraan alueelle, koiras tulkitsee sen yleensä viestiksi paritteluhalukkuudesta. Vastahankainen naaras saattaa tällöin ottaa rajusti yhteen koiraan kanssa.

Korkeasaari sai harvinaiset hondurasinpiikkihäntäiguanit viime vuonna. Korkeasaaren lisäksi niitä on vain kolmessa muussa eläintarhassa: Wienissä, Baselissa ja Lontoossa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.