Mainos

Ainakin yksi kuollut teollisuusräjähdyksessä Norjassa

Norjassa ainakin yksi ihminen on kuollut kaasuräjähdyksessä Fredrikstadin teollisuusalueella, kertoo poliisi. Lisäksi kolme muuta on loukkaantunut onnettomuudessa.

Oslosta noin sata kilometriä kaakkoon sijaitsevan kaupungin teollisuusalueella sattui voimakas räjähdys myöhään iltapäivällä. Poliisi sai ilmoituksen räjähdyksestä kello 16.20 paikallista aikaa.

Paikalle hälytettiin useita ambulansseja ja helikoptereita. Poliisi on pyytänyt yleisöä pysyttelemään poissa alueelta uusien räjähdysten varalta.

Kaasuräjähdys aiheutti suurta tuhoa yhdessä tehdasrakennuksessa ja rikkoi ikkunoita myös lähistön muissa rakennuksissa.

Norjalaisen Verdens Gang -lehden mukaan räjähdyksessä on kuollut ainakin yksi ihminen ja kolme ihmistä on viety sairaalaan. Lehti kertoi aiemmin, että räjähtäneessä rakennuksessa on mahdollisesti sisällä viisi ihmistä. Poliisi kuitenkin kertoi lehdelle, ettei sisällä enää uskota olevan monta ihmistä.

Kyseessä mahdollisesti kaasuvuoto

Ensimmäisten arvioiden mukaan onnettomuuden aiheutti kaasuvuoto.

– Luulimme ensin, että se oli pommi ja ajattelimme heti viime heinäkuun tapahtumia. Se oli todella pelottavaa, sanoi läheisessä kaupassa ollut asiakas Norjan radiolle NRK:lle. Paineaalto repi irti lankkuja kaupan seinästä.

Verdens Gangin mukaan paikallinen poliisi on kuitenkin pyytänyt Oslon poliisin pommiryhmää paikalle.

Maa tärisi kaukana onnettomuuspaikalta.

– Asun 5 kilometrin päässä räjähdyspaikalta, ja voin kertoa että monet taulut putosivat seiniltä, ja koko talo ja maa tärisivät, sanoi Emilie Bakkehaugen.

(MTV3 - STT - NTB)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.