Mainos

Ainakin parikymmentä suomalaista Chilessä tavoittamatta

Suomen ulkoministeriön mukaan kymmeniä suomalaisia on edelleen tavoittamatta Chilessä. Ministeriön arvion mukaan määrä on alle 50.

Ministeriön tietoon ei ole tullut, että eilisessä maanjäristyksessä tai sen aiheuttamassa tsunamissa olisi loukkaantunut suomalaisia.

Chilessä asuu pysyvästi noin 200 suomalaista. Ministeriön mukaan suureen osaan Chilessä asuvista suomalaisista on saatu yhteys. Lisäksi Chilessä on suomalaismatkailijoita, joiden määrästä ministeriöllä ei ole tarkkaa tietoa. Matkailijoita arvioidaan olevan ainakin kymmeniä.

Kaleva Travelilla on edelleen tavoittamatta kymmenkunta suomalaista matkailijaa Chilessä. Markkinointijohtaja Terhi Hakulisen mukaan Kalevan kautta on Chilessä on 55 asiakasta, joista suurin osa on liikematkustajia. Muilla tsunamivaroitusalueilla olleisiin suomalaisiin on pääosin saatu yhteys, eikä heillä näytä olevan hätää.

Tietoliikenneyhteydet alueelle toimivat huonosti, mutta puhelin ja internet ovat toimineet ajoittain. Ulkoministeriön mukaan maahan saa edelleen helpoimmin yhteyden tekstiviestitse.

Ulkoministeriön puhelinnumero 0800 04444 ottaa vastaan omaisten tiedusteluja ja ilmoituksia lähiomaisten tavoittamisesta. Ulkoministeriö kertoo saaneensa omaisilta runsaasti puhelinsoittoja.

Yhdysvaltain edustusto on ollut yhteyksissä Havaijilla oleviin suomalaisiin, eikä heillä tiettävästi ole hätää. Ensihavaintojen mukaan Havaijille iskeytynyt tsunami aiheutti vain vähän tuhoa.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.