Mainos

Ainakin 35 loukkaantui läheltä piti -lentoturmassa

Ainakin 35 lentomatkustajaa loukkaantui eilen, kun japanilainen matkustajakone sukelsi äkisti väistääkseen toista japanilaiskonetta. Jättikoneet olivat lähimmillään vajaat 60 metriä toisistaan 10 800 metrin korkeudessa, ilmeni lennonjohdon ja ohjaajien välisestä radioliikenteestä. Lentosuunnitelman mukaan etäisyyttä olisi pitänyt olla vähintään 600 metriä. Loukkaantuneista kolme sai vakavia vammoja.

Molemmat Japan Airlines -yhtiön koneet, Boeing-747 Jumbo ja DC-10, laskeutuivat kuitenkin turvallisesti Tokioon. DC-10:n ohjaaja Tatsuyuki Akazawa lähti laskeuduttuaan kotiin ilmoittamatta mistään epätavallisesta.

Väistänyt DC-10-kone oli kotimaanlennolla Tokiosta Nahaan Okinawaan ja toinen kone oli lähtenyt matkaan Pusanista Etelä-Koreasta kohti Tokiota. Yhteensä koneissa oli lähes 700 matkustajaa.

Molempien koneiden ohjaajien mukaan törmäysvaroittimet varoittivat. Ne on normaalisti asennettu varoittamaan 25-40 sekuntia ennen mahdollista törmäystä. Boeing-747:n ohjaamossa oli kaksi ohjaajaharjoittelijaa ja oli epäselvää, oliko koneen kapteeni Makoto Watanabe ohjaimissa läheltä-piti-tilanteen sattuessa, kertoi Japan Airlinesin varapääjohtaja Yasushi Yuasa.
(STT-AP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.