Mainos

Ainakin 35 kuollut pommiräjähdyksessä Venäjällä

Autopommin räjähdys venäläisen sotilassairaalan luona lähellä Tshetsheniaa aiheutti ainakin 35:n ihmisen kuoleman.

Ainakin 35 ihmistä sai surmansa, kun kuorma-auto räjähti sotilassairaalan vieressä Etelä-Venäjän Ossetiassa eilen, Venäjän varapääsyyttäjä Sergei Fridinski sanoo.

Viranomaislähteiden ja venäläisten uutistoimistojen mukaan melko vakavasti tai hyvin vakavasti loukkaantuneita on ilmeisesti ainakin 34, ja heitä on kuljetettu toiseen sairaalaan. Jopa 300 ihmistä sai lieviä vammoja. Heistä monet olivat lähiseudun asukkaita. Sairaalassa oli räjähdyshetkellä arviolta 150 ihmistä - osa potilaita, osa henkilökuntaa.

Sairaalarakennuksen kärsimistä vaurioista annettiin ristiriitaisia tietoja, mutta rakennus syttyi ilmeisesti tuleen. Joidenkin tietojen mukaan pelastustyöntekijät etsivät illalla eloonjääneitä raunioista, mutta toisten lähteiden mukaan rakennusta ei pystytty lähestymään liekkien vuoksi.

Räjähdys tapahtui Mozdokin kaupungissa. Ossetia sijaitsee lähellä Tshetsheniaa, ja Venäjän Tshetsheniassa toimivien joukkojen suurin tukikohta on Mozdokissa. Silminnäkijöiden mukaan räjähteillä lastattu kuorma-auto ajettiin sairaala-alueen porttiin.

Viranomaisten mukaan kyseessä oli itsemurhaisku. Räjähdyksen kerrottiin kuuluneen kilometrien päähän. Presidentti Vladimir Putin ilmaisi osanottonsa uhrien omaisille. Putin määräsi puolustusministeri Sergei Ivanovin matkustamaan Mozdokiin.

(MTV3-STT-AFP-Reuters-Itar-Tass)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.