Mainos

Ainakin 25 haavoittui etsintäoperaatiossa Afganistanissa

Ainakin 25 Nato-johtoisten Isaf-joukkojen ja Afganistanin tuvallisuusjoukkojen sotilasta haavoittui eilen maan länsiosassa, kertoivat Isaf-joukot tiedotteessaan. Joukot olivat etsimässä kahta kadonnutta amerikkalaissotilasta Badghisin maakunnassa.

Naton tiedottajan Darin Russellin mukaan haavoittuneet joutuivat kapinallisten iskun kohteeksi, mutta hän ei kertonut yksityiskohtia.

Badghisin poliisipäällikkö Abdul Jabar sanoi, että etsintäpartio olisi joutunut vahingossa Naton ilmaiskun kohteeksi. Jabarin mukaan useita amerikkalaisia olisi kuollut omien ilmaiskussa.

Etsintäpartio oli jäljittämässä laskuvarjosotilaita, jotka katosivat keskiviikkona ollessaan toimittamassa joukoille tarvikkeita. Talebanin edustaja on sanonut, että sotilaat hukkuivat ja heidän ruumiinsa ovat Talebanin hallussa.

Afganistanin armeija ilmoitti 90 Taleban-taistelijan saaneen surmansa pohjoisessa Kunduzin maakunnassa viisi päivää kestäneessä taistelussa, johon osallistui Afganistanin armeijan sotilaita ja amerikkalaisjoukkoja.

(MTV3 - STT - Reuters - AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.