Mainos

Ainakin 17 kuollut Ukrainan kaivosräjähdyksessä

Ainakin 17 kaivosmiestä on kuollut kaivosräjähdyksessä Itä-Ukrainan kapinallisalueella.

Lisäksi ainakin 16 kaivostyöläistä on kateissa Zasjadkan kaivoksessa Donetskin lentokentän lähellä sattuneen räjähdyksen jäljiltä. Lähialueiden sairaaloihin on toimitettu toistakymmentä loukkaantunutta.  

Tiedot kuolleiden ja kadonneiden määrästä vaihtelevat, mutta harva uskoo kadonneiden selvinneen ilmeisesti metaanin aiheuttamasta räjähdyksestä hengissä.  

-Olen ollut alhaalla kuilussa 23 vuotta, ja tämä on neljäs muistamani räjähdys. Jos heitä ei saatu pois heti, myöhemmin sieltä saadaan ulos vain ruumiita, Olegiksi esittäytynyt hitsari sanoi uutistoimisto Reutersille.  

Ukrainan presidentti Petro Poroshenko vaatii kapinallisia päästämään kaivokseen Ukrainan pelastustyöntekijät. Kapinallisalueen viranomaiset eivät suostuneet vaatimukseen.  

-Meillä on kaikki tarvittava, paikallisjohtaja Maksim Lestshenko kommentoi uutistoimisto AFP:lle.  

  
Räjähdyksellä ei yhteyttä sotaan  

Kapinallisviranomaisten mukaan hiilikaivoksessa oli räjähdyshetkellä 230 kaivosmiestä. Suurin osa heistä saatiin ylös heti. Kapinallisten uutistoimiston DAN:n haastattelema teknikko sanoo räjähdyksen tapahtuneen vähintään puolentoista kilometrin syvyydessä. 

Tiettävästi kaivosräjähdys ei liittynyt mitenkään sotimiseen lähialueilla, vaikka kaivoksen ympäristössä on talven aikana käyty raskaita taisteluita. Tosin Ukrainan hallituksen mukaan pelastustyöt olisivat olleet tehokkaampia, elleivät kapinalliset olisi estäneet ulkopuolista apua.  
Paikallisen kaivostyöläisten liiton mukaan pelastustyöt jouduttiin iltapäivällä keskeyttämään joksikin aikaa, kun kaivoksen metaanitasot kasvoivat pelottavan suuriksi.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.