Mainos

Ainakin 140 ihmistä kuollut laivapalossa Kiinassa

Ainakin 140 ihmistä on kuollut ja 150 muuta oli edelleen kateissa tänään matkustajalaivan sytyttyä tuleen lähellä Yantain satamaa Kiinassa.

Kiinan uutistoimiston Xinhuan mukaan Dashun-nimisellä aluksella oli mukana 312 matkustajaa ja miehistön jäsentä. Pelastustyöntekijät vahvistivat aamulla löytäneensä 140 ihmisen ruumiit, joista suurin osa oli paleltunut kuoliaiksi pelastusveneissä apua odotellessaan.

Vain parikymmentä ihmistä oli onnistuttu pelastamaan. Dalianiin matkalla ollut onnettomuusalus oli keskiviikkoiltapäivänä ylittämässä Bohain lahtea, kun aluksen kapteeni pyysi lupaa kääntyä takaisin kovan aallokon ja tuulen vuoksi.

Vain varttitunti myöhemmin alukselta lähetettiin hätäsanoma, jonka mukaan laiva oli liekeissä. Tuli levisi nopeasti ja laiva alkoi hajota osiin. Miehistö sai myöhemmin palon hallintaan, mutta alus kaatui kumoon ja matkustajat jouduttiin evakuoimaan pelastuslautoille.

Yhteys laivalle katkesi kokonaan viime yönä, eivätkä pelastusalukset päässeet onnettomuuspaikalle kovan merenkäynnin vuoksi. Tulipalon syttymissyy ei ollut torstaina tiedossa.
(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.