Mainos

Ainakaan vielä ei tietoja suomalaisuhreista

Ulkoministeriön tietoon ei ole tullut, että suomalaisia olisi loukkaantunut tai kuollut Chilen maanjäristyksessä tai sen aiheuttamassa tsunamissa.

Chilessä Suomen Santiagon-lähetystö tavoittelee alueella oleilevia suomalaisia. Ulkoministeriön mukaan Chilessä asuu pysyvästi noin 200 suomalaista. Heihin kaikkiin ei ole kuitenkaan saatu yhteyttä.

Ministeriö on kuitenkin tavoittanut kaikki suomalaiset matkailijat Chilessä, jotka ovat tehneet ministeriölle erillisen matkustusilmoituksen. Näiden lisäksi alueella voi olla sellaisiakin suomalaisia matkailijoita, jotka eivät ole tehneet matkustusilmoitusta.

Ulkoministeriö selvittää paraikaa kaikkien suomalaisten määrää myös Pääsiäissaarella ja Havaijilla.

Ulkoministeriön mukaan omaisia kannattaa Suomesta tavoitella tekstiviestitse, koska tietoliikenneyhteydet toimivat huonosti.

Ulkoministeriön puhelinnumero 0800 04444 ottaa vastaan omaisten ilmoituksia ja tiedusteluita. Ministeriö pyytää omaisia ilmoittamaan, mikäli ovat saaneet yhteyden Chilessä oleviin lähiomaisiinsa.

Havaijin eri saarilla asuu tällä hetkellä noin 50-70 suomalaista, arvioi ulkoministeriö. Näiden lisäksi alueella on suomalaisia turisteja, kertoo Suomen Los Angelesin -konsuli Kirsti Westfalen.

Ministeriö ei ole saanut tietoa, että kenelläkään suomalaisella Havaijilla olisi hätää. Lähellekään kaikkia alueella olevia suomalaisia ei kuitenkaan ole vielä tavoitettu.

Kaleva vienyt 14 Havaijille

Kaleva Travelilla on tällä hetkellä 14 asiakasta Havaijilla. Markkinointijohtaja Terhi Hakulisen mukaan matkatoimisto käy parhaillaan läpi myös muita omia matkailijoitaan Tyynenmeren eri laidoilla, jopa Australiassa asti.

Kaikille Havaijilla oleville on lähetetty tekstiviesti.

(MTV3 - STT)

Lue myös:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.