Mainos

Ailuksen valinta Kevan johtoon ei ollut yksimielinen

Keskustalaisen Merja Ailuksen valinta Kevan toimitusjohtajan virkaan aiheutti soraääniä vuonna 2009.

Myös Ailusta edeltäneet Kevan toimitusjohtajat Markku Kauppinen ja Simo Lämsä ovat taustaltaan keskustalaisia. Ailuksen valinta ei kuitenkaan ollut yksimielinen.

SDP ja vasemmistoliitto olisivat olleet silloisen varatoimitusjohtajan Timo Viherkentän valinnan kannalla, mutta lopulta Ailus voitti sitoutumattoman Viherkentän valtuuskunnan äänestyksessä äänin 19-10.

Kevan toimitusjohtajaksi haki kaikkiaan 20 henkilöä, joista kahdeksan kutsuttiin haastatteluun. Heidän joukossaan olivat Ailuksen ja Viherkentän lisäksi Keskinäisen eläkevakuutusyhtiö Eteran toimitusjohtaja Kalevi Hemilä, Pellervon taloudellisen tutkimuslaitoksen toimitusjohtaja Pasi Holm, Kuntaliiton varatoimitusjohtaja Timo Kietäväinen ja Euroopan lannoiteteollisuusyhdistyksen toimitusjohtaja Esa Härmälä

– Viherkenttää puoltaisivat hänen pitkä kokemuksensa kuntataloudesta ja eläkeasioista. Lisäksi tässä yhteydessä olisi voitu tarkastella johtajien määrää, arvioi silloinen Kevan hallituksen varapuheenjohtaja Tapani Hellstén (sd.). Sittemmin Hellsténistä tuli yhtiön varatoimitusjohtaja.

Oikeustieteiden kandidaatti Ailus oli työskennellyt aiemmin muutaman vuoden Julkis- ja yksityisalojen toimihenkilöliiton liiton Jytyn puheenjohtajana, Jytyn edunvalvontajohtajana sekä Kunnallisen työmarkkinalaitoksen lakimiehenä. Hän oli ollut mukana Kevan luottamustehtävissä vuodesta 2006. Lisäksi Ailus oli viime vuoden kuntavaaleissa keskustan ehdokkaana Helsingin vaalipiirissä.

Ailuksen valintaa moitittiin tiedotusvälineissä poliittiseksi nimitykseksi, jossa hän ohitti pätevämpiä hakijoita keskustan jäsenyyden ansioista.

Hallituksen silloinen puheenjohtaja, Sampsa Kataja (kok.) vakuutti, että kaikki hakijat haastateltiin perusteellisesti ja tehtävään saatiin pätevin henkilö Merja Ailuksen muodossa.

– Kaikkien näiden yhteenvetona päädytiin siihen, että Merja Ailus on henkilöistä paras, Kataja ilmoitti.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.