Aikuisten piiloleikit sapettavat Ikeaa

Huonekalujätti Ikea kieltää ihmisiä leikkimästä jatkossa kuurupiiloa myymälöissään.

Kyseessä on villitys, johon tuhannet ihmiset ovat osallistuneet eri puolilla maailmaa leikkiä varten perustettujen Facebook-ryhmien kautta.

Ikea kieltää kuurupiilotapahtumat vedoten asiakkaiden turvallisuuteen.

– Meidän täytyy varmistua siitä, että ihmiset ovat turvassa myymälöissämme ja se on kovin vaikeaa, jos emme edes tiedä, missä he ovat, sanoo huonekalujätin tiedottaja Martina Smedberg uutispalvelu Bloombergille.

Kuurupiilotapahtumaan ilmoittautui Facebookin kautta Hollannin Eindhovenissa yli 32 000 ihmistä. Amsterdamin Ikean sokkeloihin piilosta oli tulossa leikkimään lähes 20 000 ja Utrechtin-myymälään 12 000 ihmistä.

Innostus Ikean kuurupiiloon sai alkunsa viime kesänä, kun huonekalujätti antoi luvan järjestää yhden tällaisen tapahtuman myymälässään Belgian Wilrijkissä.

Tuolloin tapahtumaan osallistui 500 ihmistä. He piiloutuivat muun muassa jääkaappeihin, täytettyjen pehmolelujen alle ja vaatekaappeihin.

Myös Ruotsin Ikeassa on havaittu pieniä leikkiporukoita, mutta niistä ei ole ollut haittaa.  

Jäyhät suomalaiset eivät ole toistaiseksi piilotteluun innostuneet.  

– Meille tänne viestintään ei ole tullut tietoa leikeistä. Itsekin kuulin tästä aamulla ensimmäistä kertaa radiosta, kertoo Ikean viestintäjohtaja Annika Stubbe.  

Lue myös:

    Uusimmat