Aikuispopin maestro filmiprojektin pauloissa

Brittitähti Sting esittäytyy elokuvasäveltäjänä tulevassa Disney-piirrosfilmissä Keisarin uudet kuviot. 49-vuotias lauluntekijä kertoo ottaneensa sävellysprojektin vastaan mieluisana haasteena. -Halusin hetkeksi irtautua perinteisestä Sting-kuviosta ja tulla vain palkatuksi lauluntekijänä, luonnehtii Sting sivuprojektia, joka alkoi jo kolme vuotta sitten. -Alkuvaiheessa minua viehätti ajatus, että Disney-leffojen menestyksekäs sävelmä voi elää sukupolvien ajan, sanoo Sting. Hän kertoo rakastaneensa pikkupoikana vanhojen Disney-filmien, Lumikin ja Viidakkokirjan musiikkia. Uusi animaatiokomedia ehättää Suomessa ensi-iltaansa 16. helmikuuta.

Elokuuhun asti maailmankiertueella matkaava Sting eli Gordon Sumner saapuu maahamme ensi kesänä. Jazzsävyisen aikuispopin maestro konsertoi 12. kesäkuuta Helsingin jalkapallostadionilla. Ex-Police-tähden tuorein soololevy Brand New Day on miehen myydyin julkaisu seitsemään vuoteen.Tammikuussa hän esiintyy laajasti seuratussa tv-tapahtumassa, amerikkalaisen jalkapallon megamittelön Super Bowlin yhteydessä.

Inspiraatio palaa pätkittäin
Sting on viime viikkoina ollut lehdistössä esillä lähinnä Madonnan häähumun sisäpiirin julkimona. Miehen ajankohtaiset työkiireet liittyvät kuitenkin pitkään konserttikiertueeseen. Kiertue-elämän takia Sting ei kykene keskittymään uuden sävelmateriaalin kynäilemiseen. -Olen tyhjän päällä tällä hetkellä - päässäni ei pyöri yhtä ainutta ideaa, hän tunnustaa. -Olen virittänyt itseni työvaihteelle - ei ajattelutyöhön. Sitä vain hoitaa hommansa, soittaa ja lähtee seuraavaan kaupunkiin. Inspiraatio tapaa kuulemma palata pätkittäin, kun vihdoin koittaa aika kotiutua maailmankiertueelta. -Sitten huilaan, tutkiskelen itseäni ja tuo mielentila yleensä tarjoaa ammennettavaa, muotoilee Sting lauluntekotunnelmansa.

Draamasta komediaksi

Sting ei ole täysin tyytyväinen Disney-projektiin. Viihdejätin edustajat muuttivat suunnitelmia kesken filmihankkeen, käänsivät draaman komediaksi ja vähensivät musiikin osuutta elokuvassa. Yllättävät käänteet masensivat tuokioksi Stingin ja hänen aisaparinsa, säveltäjä David Hartleyn. -Meidät pidettiin kuitenkin projektissa edelleen mukana, mikä oli imartelevaa, koska kaikki muut saivat potkut. Elokuvan ääniraidoilta ylijääneet laulutkin pääsevät julki The Emperor's New Groove -filmimusiikki-cd:llä. -Ymmärtääkseni normaali toimi on se, että käyttämättömät laulut vain heitetään yli laidan. Laulujen julkaisu on kaiketi kunnianosoitus tekemällemme työlle, uskoo Sting.

Yhtä kaikki, Sting ei uransa alkuhämärissä 1970-luvulla olisi voinut kuvitellakaan säveltävänsä Mikki Hiiri -yhtiö Disneyn laskuun. -En edes uskonut, että selviän hengissä siltä vuosikymmeneltä, mies lohkaisee.

Kaupantekoa nettiosoitteesta

Sting sai ampiaisenpistoa tarkoittavan lempinimensä jo nuorena jazzmuusikkona. Syyksi kelpasi se, että hänellä oli tapana pukeutua keltamustaraitaisiin huppareihin. Viidenkympin rajapyykin lokakuussa ohittava popveteraani sanoo olevansa sinut ikävuosiensa kanssa. -Olen nauttinut elämästäni päälle nelikymppisenä ja toivon saman tunteen jatkuvan 50 ja risat -iässäkin. Roxannen ja King of Painin kaltaisilla sielukkailla hiteillä tunnetuksi tullut artisti tunnustaa, ettei hän enää ole kauhean kunnianhimoinen. -Haluan vain pysyä onnellisena sekä terveenä ja toivon samaa jälkikasvulleni, sanoo Sting, jolle on kahdesta avioliitosta siunaantunut kuusi lasta. Sting harrastaa shakin peluuta Internetissä. Tietoverkkoasiat kiinnostavat muutenkin, koska hän pyrkii hankkimaan oikeudet Sting.com -nettiosoitteeseen. Stingin ystävä Madonna onnistui taannoin käräjöimään nimiinsä com-päätteisen nimikko-osoitteen. -Omat neuvotteluni ovat yhä kesken, Sting huokaa.

Lue myös:

    Uusimmat