Mainos

Aikuisopiskelijoiden asemaan yliopistossa haetaan parannuksia

Turun yliopistossa etsitään keinoja parantaa aikuisopiskelijoiden asemaa. Asiaa pohtinut työryhmä esittää muun muassa, että jopa puolet korkeakoulututkinnosta voisi korvata alan aiemmilla opinnoilla. Työryhmä haluaa myös vahvistaa väylää avoimesta yliopistosta perustutkinnon opiskelijaksi.

Professori Risto Rinteen johtama työryhmä jätti tänään noin 30-sivuisen ehdotuksensa yliopiston rehtorille Keijo Virtaselle.

Yliopistoja pidetään edelleen vain nuorten opinahjona, kritisoi Rinne. Opiskelu- ja opinto-ohjausjärjestelmä on rakennettu ajatellen koulumaista kokopäiväopiskelua.

-Jo työelämässä olleelle perheelliselle asuntovelkaiselle aikuiselle se ei sovi, Rautio painottaa. Turussa tutkinto-opiskelijoista jo puolet on yli 25-vuotiaita ja neljännes yli 30-vuotiaita. Rinne korostaa, että opiskelijoiden ikärakenteen laajeneminen on yliopistolle rikkaus.

-Se tuo yliopistoihin inhimillistä pääomaa ja elämänkokemusta, jota ei tähän asti ole osattu hyödyntää.

Työryhmän mukaan myös yliopistossa toiminnan lähtökohdaksi on otettava elinikäinen oppiminen. Työryhmä toivoo myös akateemista tunnustusta kokemusperäiselle osaamiselle.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.