Mainos

Aikuiskoulutuksen laatupalkinnot jaettu

Jyväskylän yliopiston Chydenius-Instituutin Maisterihautomo, Tampereen internet-bussi Netti-Nysse sekä Kauhajoen lukion aikuislinjan Tiedon lähteillä -hanke ovat saaneet opetusministeriön myöntämät yli 16 800 euron eli noin 100 000 markkan suuruiset aikuiskoulutuksen laatupalkinnot.

Ensimmäistä kertaa myönnettyä palkintoa haki yhteensä 63 yhteisöä. Kokkolassa toimivan Chydenius-Instituutin Maisterihautomo auttaa keskeytyneiden yliopisto-opintojen loppuunsaattamisessa. Tyypillinen hautomolainen on 42-vuotias äiti, jonka opinnot keskeytyivät perheen muutettua puolison työn vuoksi etäälle opiskelupaikkakunnalta, kertoo hautomon projektipäällikkö, kasvatustieteen tohtori Juha Hakala.

Ongelmia valmistumiselle voivat tuottaa myös ohjaussuhteen katkeaminen, gradukammo, motivaation ja ajan puute, väsymys, lasten syntyminen tai burn out. 470 opiskelijasta koostuvasta hautomosta saa ohjausta, palautetta ja apua sekä gradun sisällöllisiin että käytännöllisiin pulmiin. Hautomon tuella on tähän mennessä valmistunut 160 pro gradu -työtä.

Netti-Nysse on Tampereen kaupunginkirjaston kiertävä erikoisbussi, jossa erilaiset ryhmät voivat opiskella internetin käyttöä. Bussissa saa opetusta tiedon hakemiseen internetistä sekä esimerkiksi pankkiasioiden hoitoon netin avulla. Bussissa on 12 internet-yhteyksin varustettua tietokonetta sekä oleskelutila. Netti-Nyssessä työskentelee projektikoordinaattori ja neljä ohjaajaa. Se on osa Tampereen kaupungin eTampere-hanketta.

Kauhajoen lukion Tiedon lähteillä -hanke on opintokokonaisuus, jossa paneudutaan aikuisopintojen kannalta keskeisten taitojen hankkimiseen. Työpajassa opiskellaan tietoverkkojen hyödyntämistä, tietotekniikkaa, äidinkieltä, matematiikkaa, englantia ja opinto-ohjausta ja tehdään tutkielma. Jakso auttaa opiskelijoita työskentelemään itseohjautuvasti.

(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.