Mainos

Aikuisilla alhainen koulutustaso

OECD:n koulutusvertailun mukaan Suomen vanhemmat ikäluokat ovat heikosti koulutettuja. Nuorten koulutustaso on kansainvälisesti vertailtuna korkea.

Aikuisväestön heikompi koulutustaso näkyy edelleen piikkinä Suomea monin tavoin mairittelevassa OECD:n koulutusvertailussa. Suomi pääsee vertailussa vain keskivaiheille, kun tarkastellaan 25-64-vuotiaiden keskimääräistä koulutustasoa. Opinnoissaan vain perusasteen tutkintoon yltäneitä on noin 25 prosenttia.

Vastaava luku on esimerkiksi Yhdysvalloissa ja Norjassa on vain hieman yli 10 prosenttia. Suomen sijoitusta painaa nimenomaan vanhempien ikäluokkien heikompi koulutus ja lähinnä se, että monelta puuttuu tutkinto. Nuorten koulutustaso on kansainvälisesti vertailtuna korkea.

Suomi kuuluu kuitenkin yhä kärkikastiin läntisten teollisuusmaiden koulutusvertailussa. Suomalaiskouluissa hyviä oppimistuloksia onnistutaan puristamaan kohtuullisilla kustannuksilla. Tiedot pohjautuvat OECD:n jokavuotiseen koulutustilastoon Education at a Glance, joka julkistettiin tänään.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.