Mainos

Aikuisiakin vaivaa tarkkaavaisuushäiriö

Lasten tarkkaavaisuushäiriö, ylivilkkautta ja oppimisvaikeuksia aiheuttava MBD on tunnettu jo pitkään. Nyt myös aikuisten on todettu kärsivän samalaisista ongelmista. Peräti 200 000 suomalaista saattaa kärsiä tarkkaavaisuushäiriöstä eri asteisena. Ongelma on siis likipitäen yhtä yleinen kuin astma. Lääkehoitoa saa kuitenkin nyt vain 30 aikuista.

Aikuisen tarkkaavaisuushäiriö kuuluu samaan oireryhmään kuin lasten MBD. Yleisesti tunnustettu diagnoosi se ei kuitenkaan vielä ole. Osa lääkäreistä kieltää jopa kokonaan sen olemassaolon. Tarkkaavaisuushäiriön aiheuttava aivojen toimintaongelma on olemassa jo lapsena. Tyypillistä on se, että impulssien kontrollointi on heikentynyttä. Keskeinen rooli on aivojen otsalohkolla, joka säätelee muun muassa ihmisen toimintaa ja toiminnan suunnittelukykyä.

Keskittymisvaikeuksia, impulssiivisuutta, kyvyttömyys ylläpitää kodin järjestystä: näistä aikuisiän oireista kärsivät useimmat ihmiset joskus, esimerkiksi stressin yhteydessä. Nämä ongelmat leimaavat tarkkaavaisuushäiriöstä kärsivien ihmisten koko olemusta. Häiriötä hoidetaan terapialla ja lääkkeillä.
(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.