Mainos

Aikuiset tuomitsevat alaikäisten alkoholinkäytön

Valtaosa aikuisista ei hyväksy alaikäisten alkoholinkäyttöä, selviää tuoreesta kyselystä.

Aikuisten asenteita nuorten alkoholinkäyttöön selvitettiin pääkaupunkiseudulla Aikuiset Välittää -tempauksen yhteydessä viime torstaina. Kyselyyn vastanneista noin 90 prosenttia oli sitä mieltä, että alaikäisten alkoholin käyttö ei ole hyväksyttävää. Valtaosan mielestä myös alaikäisten juomiseen tulisi puuttua tiukemmin.

Lähes joka kymmenes kuitenkin koki, että alkoholi kuuluu myös alaikäisten elämään. Vastaajista monet olivat sitä mieltä, että 16 - 17 -vuotiaat nuoret ovat riittävän kypsiä tekemään valintoja alkoholin käytön suhteen itsenäisesti. Monet aikuiset myös kokivat, että on turvallisempaa hankkia itse lapsen pyytämät juomat.

Vantaa Välittää -hankkeen projektikoordinaattori Tiina Hörkkö pitää tulosta arvattavana, mutta kertoo samalla olevansa huolissaan nuorten alkoholin käytön keskustelun painopisteestä.

- Keskustelu muuttuu koko ajan enemmän suuntaan, jossa pohditaan milloin ylä-asteikäisenä alkoholin juomisen voi aloittaa.

Aikuiset Välittää -tempaus tavoitti kaikkiaan noin 6000 henkilöä. Tapahtuman aikana yli 300 vapaaehtoista aikuista, kaupungin työntekijää, luottamushenkilöä, poliisia, seurakunnan työntekijää ja eri järjestöjen edustajaa jalkautui kaduille muistuttamaan aikuisten vastuusta nuorten alkoholinkäytössä.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.