Mainos

Aikatalon ampuja oli vakavasti masentunut

Niin sanotussa Aikatalon ampumistapauksessa murhasta syytetty parikymppinen mies on mielentilatutkimuksen mukaan alentuneesti syyntakeinen.

Parikymppinen mies ampui isänsä kiväärillä keskellä päivää syyskuussa. Tapahtumapaikkana oli kiinalaisravintola Helsingin ydinkeskustassa. Helsingin käräjäoikeuden joulukuussa antamassa välituomiossa miehen todettiin syyllistyneen ampumiseen.

Syyttäjä vaatii pojalle elinkautista vankeutta murhasta, vaaran aiheuttamisesta ja ampuma-aserikoksesta.

Puolustus on myöntänyt tapon.

Poika on kertonut olleensa vihainen isälleen, koska tämä oli pakottanut hänet urheilemaan liian kovaa nuorempana. Urheilu poiki kovat jalkakivut.

Syytetyn sisko kertoi tänään oikeudessa yrittäneensä saada äitinsä kanssa syytettyä hoitoon Jorvin sairaalaan, koska he pelkäsivät tämän tappavan itsensä.

– Emme tässä onnistuneet, ja nyt lopputulos on tämä, sisko sanoi.

Poika kertoi kuulusteluissa poliisille, että ajatus surmatyöstä tuli mieleen tekopäivän aamuna. Silloin hän oli päättänyt, että tappaa joko itsensä tai isänsä.

Marraskuun lopussa oikeudessa hän kuitenkin sanoi miettineensä isän ampumisesta ensimmäisen kerran vasta junassa. Lopullinen päätös syntyi juuri ennen ampumista.

Syyttäjän mukaan mielentilatutkimuksessa mikään ei viittaa siihen, että syytetty olisi ollut itsetuhoinen, vaan hänen tarkoituksensa oli surmata isänsä.

Puolustuksen mukaan syytetty on kärsinyt vakava-asteisesta masennuksesta, johon on hakenut hoitoa sitä kuitenkaan saamatta.

– Pitää ottaa huomioon, onko syytetty kyennyt vakaaseen harkintaan, josta mielentilatutkimus kertoo, syytetyn asianajaja Markku Fredman sanoi tänään oikeudessa.

Istunnon lopuksi kuultiin murhasta syytettyä miestä. Hänen mukaansa hoitoon pääsy olisi ”varmasti estänyt jutun kokonaisuudessaan.”

Jutussa annetaan kansliatuomio 17. toukokuuta.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.