Mainos

Aids-tapausten määrä lähti kasvuun Yhdysvalloissa

Aids-tapausten määrä on kasvussa Yhdysvalloissa. Nousun syystä ei ole vielä varmaa tietoa. Aids-tapausten edellinen huippu maassa oli vuonna 1993.

Aids-tapausten määrä on lähtenyt kasvuun Yhdysvalloissa kymmenen vuoden laskukauden jälkeen, kertoi sanomalehti Washington Post tänään. Viranomaistietojen mukaan aids-tapausten määrä kasvoi 2,2 prosenttia vuonna 2002.

Jos lopulliset analyysit vahvistavat tiedot, saattaa se viranomaisten mukaan merkitä tautiepidemian käännekohtaa Yhdysvalloissa. Epidemia oli vuosikaudet talttumassa laajojen turvaseksikampanjojen ja uusien lääkkeiden ansiosta.

Nousun syystä ei ole vielä varmaa tietoa. Asiantuntijat epäilevät sen olevan seurausta useista eri seikoista, kuten nuorten homomiesten hiv-tartuntojen lisääntymisestä, sekä valtion budjettiongelmista, jotka saattavat vaikeuttaa lääkehoidon antamista köyhimmille potilaille.

Aids-tapausten huippu saavutettiin Yhdysvalloissa vuonna 1993, jolloin uusia tapauksia todettiin noin 80000. Vuonna 2001 aids-tapauksia todettiin 41227 ja vuonna 2002 alustavien laskelmien mukaan 42136.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.