Mainos

Aids-rokotteen testistä ristiriitaisia tuloksia

Ensimmäisen suurella ihmisryhmällä testatun aids-rokotteen koetulokset eivät tuottaneet aivan toivotunlaista tulosta. Yhdysvalloissa julkistettujen tulosten mukaan rokottaminen vähensi hi-virustartuntojen tasoa koeryhmässä vain 3,8 prosentilla.

Tarkemman analyysin perusteella rokote näytti suojaavan koeryhmässä olleita mustaihoisia ja aasialaisperäisiä henkilöitä selvästi muita paremmin. Mustaihoisilla ja aasialaisilla rokotteen saaneilla hi-virustartuntoja oli 67 prosenttia vähemmän kuin verrokkiryhmässä olleilla näiden ryhmien edustajilla. Yhdysvalloista ja Hollannista koottujen 5400 koehenkilön joukossa oli kuitenkin vain alle 500 kyseisten vähemmistöjen edustajaa, joten tuloksia on tältäkin osin vaikeaa tulkita.

Aidsvax-rokotteen kehittäneen VaxGen-yhtiön tutkimustuloksia oli odotettu mielenkiinnolla. Kansainvälistä aids-rokote kampanjaa johtava Seth Berkley piti tuloksia pettymyksenä, mutta kehui kuitenkin yhtiötä uraauurtavan tutkimustyön tekemisestä. VaxGenin johtaja Lance Gordon puolestaan totesi tulosten rohkaisevan jatkaman rokotteen kehitys- ja tutkimustyötä.

Maailmalla on tällä hetkellä käynnissä noin 30 eri hanketta erityyppisten aids-rokotteiden kehittämiseksi.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.