Mainos

Äidit kotona, äidit töissä -keskustelu roihahti Facebookissa

Vanhempainvapaan jakaminen ja kotihoidon tuet puhututtavat lukijoitamme ja katsojiamme eilisen MTV Uutisten vaaliväittelyn jälkeen.

Osa lukijoistamme korostaa MTV Uutisten Facebook-ryhmässä, että verovaroilla ei pidä loputtomasti kustantaa äitien kotonaoloa.   

Eilisessä Kaksintaistelussa kohtasivat kristillisdemokraattien puheenjohtaja Päivi Räsänen sekä RKP:n puheenjohtaja Carl Haglund. He olivat eri linjoilla perhevapaista.

– Perheet ovat yhteiskunnan perusyksikkö. Miksi ei kannateta perheiden valinnanvapautta? Räsänen kysyi.

– Kyllä äiti saa olla kotona kuinka kauan haluaa, mutta kyse on siitä, miten pitkään siitä maksetaan veronmaksajien rahoilla tukea, Haglund vastasi.

"Tärkeää työtä"

Tämä Haglundin kommentti sai runsaasti tukea katsojiltamme sekä nettilukijoiltamme Facebookissa.

– Tuo veronmaksajien rahoillahan on tässä se pääpointti! Olkoon vaikka ikuisesti kotona, jos omat rahat riittää tai joku elättää, mutta muut veronmaksajat eivät ole oikea maksaja, Jarkko totesi.

Minna muistutti, ettei kotoa työelämään siirtyvä äiti välttämättä saa töitä.

– Hoidan lapset nyt kotona, mikä todennäköisesti on halvempaa kuin viedä ne hoitoon. Syksyllä muutos työelämään vaatii kaksi työpaikkaa lisää – todennäköisesti meidän lapsillemme saadaan hoitaja, koska sehän on velvoite. Mutta minä en välttämättä saa töitä. Kuulostaisiko hyvälle: joku hoitaa meidän lapsemme ja minä kotona yksin työttömänä? Tämähän se edullinen tapa olisikin, Minna kirjoitti.

Mikan kommentti keräsi runsaasti peukkuja Facebookissa:

– Kyllä kotiäitinä oleminen käy täysin työstä! Sen verran olen nähnyt sitä, että sopii kokeilla, niin loppuu paskapuheet. ISO respect kotiäideille ja varsinkin yksinhuoltajille!

Myös Toni kiittelee äitejä:

– Äitien työ on erittäin tärkeää. Eivät äidit sohvalla makaa kattomassa Emmerdalen uusintoja. Toivottavasti saisivat tukea.

Katsomo-video ei ole saatavillaMainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.