Mainos

Äidit ja lapset kärsivät Pohjois-Koreassa - lapset alimittaisia aliravitsemuksen vuoksi

Unicef vetoaa lahjoittajiin Pohjois-Korean huolestuttavan ravitsemustilanteen vuoksi.

YK:n alaisen järjestön mukaan miljoonat lapset ja äidit kärsivät aliravitsemuksesta, joka uhkaa jo lapsen henkeä. Monet taudit, kuten ripuli tai hengitystieinfektiot ovat aliravituille lapsille helposti kohtalokkaita.

Lisäksi jopa kolmannes alle 5-vuotiaista lapsista Pohjois-Koreassa on aliravitsemuksen vuoksi lyhytkasvuisia.

Myös synnytysikäisten naisten tila on hälyttävä: yli neljännes 15-49 –vuotiaista naisista on UNICEFin raporttien mukaan aliravittuja. Äidin aliravitsemus lisää riskiä synnyttää alipainoinen lapsi, eikä äidin rintamaito sisällä tarpeeksi vauvan tarvitsemia ravintoaineita. Alipainoisen vauvan vastustuskyky taudeille on erittäin heikko ja menehtymisriski kasvaa moninkertaiseksi. Myös äitiyskuolleisuus on suurta, 85 naista 100 000 synnyttäjää kohti kuolee synnytykseen.

- Pohjois-Korea on jo pitkän aikaa ollut kierteessä, jossa sen kansalaiset kärsivät kroonisesta aliravitsemuksesta. Mikäli kestäviä ratkaisuja ei tehdä, lapset eivät koskaan saavuta täyttä kehitystään, sanoo UNICEFin edustaja Bijaya Rajbhandari.

UNICEFin Pohjois-Korean ohjelma kärsii vakavasta rahoitusvajeesta: tälle vuodelle pyydetystä 20,4 miljoonan US dollarin hätäavusta on saatu kasaan vain 4,6 miljoonaa dollaria.

UNICEF on työskennellyt Korean demokraattisessa kansantasavallassa vuodesta 1985.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.