Mainos

Äidin painajainen: Luuli 11-vuotiaan tyttärensä kuukautisten alkaneen – kyseessä olikin syöpä

11-vuotiaan tytön verenvuotoa luultiin hänen ensimmäisiksi kuukautisikseen. Kun tyttö muutamaa viikkoa myöhemmin vuosi edelleen, äiti alkoi aavistaa, ettei kaikki ollut kunnossa.

Se olisi voinut olla iloinen hetki. 

– Muistan hänen huutaneen "äiti, tule pian, vuodan verta". Ryntäsin vessaan. Se on siirtymäriitti jokaiselle äidille ja tyttärelle, Julie McClelland muistelee Kidspot-sivustolla.

Julie luonnollisesti oletti, että hänen tyttärensä Michelle Peacock, 11, oli juuri saanut kokea ensimmäiset kuukautisensa. Muutamaa viikkoa myöhemmin Michelle kuitenkin vuosi edelleen.

Äiti alkoi aavistaa, ettei kaikki ollut kunnossa. Tutkimukset vahvistivat hänen luulonsa. Kuukautisten sijaan kyse oli jostakin paljon pahemmasta: Michellellä oli aggressiivinen kohdunkaulan syöpä, jota esiintyy yleensä paljon vanhemmilla naisilla.

"Hänen kyntensä ja kasvonsa olivat aina virheettömät"

Michelle kävi läpi rankkoja hoitoja. Ne veivät hänen hiuksensa, jolloin äiti osti tyttärelleen peruukin ja kauniita huiveja. Taistelu kesti vuosia: kotona 15-vuotias Michelle itki kivusta, mutta astuessaan ulos maailmaan hän toimi kuin tavalllinent teini: kävi shoppailemassa ja yökylässä kavereidensa kanssa.

– Huolimatta siitä, miten kamala hänen olonsa oli, hänen kyntensä ja kasvonsa olivat aina virheettömät, äiti muistaa.

Michelle menehtyi vuonna 2013, hieman sen jälkeen, kun täytti 17 vuotta. Häneltä oli leikkauksin poistettu jo kohtu, munasarjat, rakko sekä osia vaginasta ja keuhkoista. Tarpeensa tyttö teki avannepussiin.

Ennen kuolemaansa Michelle sai toteuttaa unelmiaan: hän tapasi hyväntekeväisyysjärjestön avulla idolinsa, laulaja ja tv-tähti Peter Andren, ja sai jopa ottaa äitinsä luvalla tatuoinnin.

Lopulta energisen nuoren naisen keho ei kuitenkaan kestänyt enempää. Hautajaisissa käytettiin tytön kunniaksi pinkkejä vaatteita ja soitettiin muun muassa Rihannaa.

– Hän on poissa, mutta häntä ei ole unohdettu. Hän elää aina sydämissämme. Hänen makuuhuoneensa on koskematon, Marilyn Monroe -tapetteineen, syntymäpäivälahjat pinottuna sinne, mihin hän ne jätti, McClelland kuvaa.

 

Lähde: Kidspot.com.au 

***

8:09

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja