Mainos

Äidin koskettava kirjoitus: Pojan kotitekoinen pommi sytytti tallin – "Onneksi lapseni on elossa"

Poikansa räjähdeleikeistä huolestuneen äidin kirjoitus leviää Facebookissa. Äiti kertoo ala-asteikäisen poikansa tehneen kotona pommin, jonka hän räjäytti mummolan tallissa tuhoisin seurauksin.

Äiti on jakanut Facebookissa kuvia, jossa palomies sammuttaa ilmiliekeissä olevaa rakennusta.

–  Poika oli kuullut koulussa miten tehdään "hauska" kotiposaus. Jaan tämän, koska kuulin lapsiltani että nämä "kotipommit" ovat nyt in, kirjoittaa äiti.

Tapaukset eivät tule aina poliisin tietoon

Komisario, yleisjohtaja Pauli Latvanen Pohjanmaan poliisista kertoo, että kotipommit eivät ainakaan vielä näyttäydy poliisille isona ongelmana.

– Kotitekoisten pommien räjäytys ei aina edes tule poliisin tietoon. Lähinnä silloin saamme tiedon, jos räjähdyksestä aiheutuu aineellista vahinkoa.  Korvaukset mietitään tapauskohtaisesti. Rikosoikeudellinen vastuuhan alkaa vasta 15-vuotiaana. Nuoremman kohdalla katsotaan, että korvaavatko vanhemmat vai lapsi itse, kun kasvaa isoksi, sanoo Latvanen.

Kotitekoisista pommeista on kuitenkin ollut riesaa aiemminkin. MTV Uutiset kertoi heinäkuussa Porin seudulla levinneestä villityksestä, jossa nuoret räjäyttelivät "putkenavaajapommeja" vaarallisesti.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja