Äidin epäilleen pitäneen lapsiaan vankina Ruotsissa – isä etsi 17 vuoden ajan

Tapauksessa, jossa 59-vuotiaan ruotsalaisnaisen epäillään pitäneen lapsiaan vankina useiden vuosien ajan, on paljastunut järkyttävää lisätietoa.

Bromöllassa sattunut tapaus alkoi selvitä eilen iltapäivällä, kun sivullinen oli hälyttänyt poliisin naisen asuinpaikkaan. Poliisipartion täytyi murtaa asunnon lukot päästäkseen sisään ennen kuin se otti naisen kiinni.

Nyt kahden nuoremman lapsen isä on kommentoinut traagista tapausta iltapäivälehti Expressenin sisarpainos Kvällspostenin haastattelussa. Mies sanoo, että hänen lapsensa ovat olleet kateissa 17 vuoden ajan.

– Olen etsinyt lapsiani 1990-luvun lopusta asti, isä sanoi Kvällspostenille.

Hän sanoo jättäneensä lasten äidin vuoden 1998 lopussa, sillä suhde ei toiminut. Hän sanoo yrittäneensä pitää lapsiinsa yhteyttä eron jälkeen ja kääntyneensä käräjäoikeuden puoleen, mutta hän ei enää tavoittanut heitä. Nykyään lapset ovat aikuisia

"Lähetin kukkia"

Mies sanoo saaneensa jatkuvasti ristiriitaista tietoa lasten olinpaikasta. Hän oli etsinyt lapsiaan Åresta, koska luuli heidän olevan siellä, mutta sitten äidin asianajaja kertoi lapsien muuttaneen Australiaan.

– Lähetin kukkia lapsilleni, jotta he tietäisivät, että heillä on isä, joka ajattelee heitä. Mutta kauppias soitti takaisin, ja kertoi, ettei löydä annetuilla nimillä osoitetta.

Tänään isä sai vihdoin tietää, että lapset ovat löytyneet.

– Minun oli vaikeaa hillitä tunteitani, mies sanoi, ja puhkesi itkuun kesken Kvällspostenin haastattelun.

Tapauksen tutkinta on poliisilta alkutekijöissään ja yksityiskohdat ovat hämärän peitossa. Lehtitietojen mukaan yksi lapsista oli kertonut naapureille, että äiti olisi pitänyt heitä vankina jopa 10 vuoden ajan. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja