Mainos

Äidiltä kiellettiin kuolleen poikansa ylioppilasaine

Ylioppilastutkintolautakunta saa apulaisoikeusasiamieheltä pyyhkeitä. Apulaisoikeusasiamies Jussi Pajuojan ratkaisusta ilmenee, että lautakunta ei antanut eräälle äidille hänen abiturienttina kuolleen poikansa ylioppilasainetta.

Pajuojan mukaan olisi ollut kohtuullista ja perusteltua, että äiti olisi saanut kopion auto-onnettomuudessa kuolleen poikansa äidinkielen ylioppilaskokeen aineesta. Laillisuusvalvojan kanta on, että ylioppilastutkintolautakunta menetteli asiassa julkisuuslain vastaisesti.

Ratkaisusta selviää, että äiti oli pyytänyt viime vuoden helmikuusta lähtien eri tavoin jäljennöstä poikansa hengellisestä aiheesta kirjoittamasta aineesta. Poika oli kokeeseen osallistuessaan syksyllä alle 18-vuotias. Hän kuoli onnettomuudessa seuraavana keväänä. Ylioppilastutkintolautakunnasta oli kerrottu, että kopion aineesta saisi vain kokelas itse.

Äiti lähestyi opetusministeriötä, ja sieltä neuvottiin kääntymään oikeusasiamiehen puoleen. Äiti pyysikin häneltä pikaisesti apua, koska ainekirjoitus oli tarkoitus hävittää.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.