Mainos

Äidille ehdollista vankeutta kolmen lapsen pahoinpitelystä

Nainen sulki uunin pellin ja jätti kolme lastaan nukkumaan. Hän lähetti ex-miehelleen tämän jälkeen viestin, jossa kertoi lasten nukkuvan "ikiunta".

Nurmeksen käräjäoikeus on tuominnut illalla vuodeksi ja kahdeksi kuukaudeksi ehdolliseen vankeuteen yksinhuoltajaäidin, joka saattoi lapsensa alttiiksi savukaasuille Nurmeksessa viime marraskuussa. Tuomio tuli kolmesta pahoinpitelystä.

Syyttäjä oli vaatinut 41-vuotiaalle naiselle rangaistusta ensisijaisesti tapon yrityksistä. Syyttäjän kanta lähti siitä, että nainen oli lähettänyt huolestuttavia viestejä entiselle miehelleen. Viimeinen viesti päättyi: lapset nukkuu ikiunta. Mies oli viestin saatuaan soittanut hätäkeskukseen. Poliisit tunkeutuivat omakotitaloon, jossa osa lapsista ja äiti nukkuivat. Talo oli täynnä savua. Syyttäjän mukaan nainen oli laittanut takkauunin pellin kiinni.

Naisen puolustus väitti, että uuni oli viallinen eikä naisella ollut mitään rikollisia aikeita. Viestikin oli eräästä runosta.

Käräjäoikeuden mukaan nainen päästi huoneeseen savua tahallaan. Oli kuitenkin mahdollista, että hän oli vapaaehtoisesti luopunut tapon yrityksistä vetämällä pellin pois ennen poliisien saapumista.

Nainen velvoitettiin korvaamaan lapsille tilapäisestä haitasta sata euroa kullekin.

Lapset olivat tekoaikaan 5-, 8- ja 14-vuotiaita. Syyttäjä aikoi kuulla vastikään 15-vuotta täyttänyttä poikaa todistajana, mutta poika kieltäytyi puhumasta oikeudessa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.