Mainos

Ahvenesta voi koulia viljelykalan

Ahvenesta saattaa tulla viljelykala. Riista- ja kalatalouden tutkimuslaitoksen Rymättylän kalantutkimusasemalla tehtyjen alustavien kokeiden perusteella ahven sopeutuu ruokintaan ja kasvaa hyvin verkkoaltaissa.

Tutkija Jari Setälä mukaan viljellylle ahvenelle on olemassa kysyntää. Kalantutkimusaseman teettämä markkinatutkimus todisti, että kotimaassa markkinoille menisi isoa ja ulkomaille pientä ahventa.

-Ahvenen ongelmana on ollut sen pyynnin kausiluontoisuus. Rannikolla pääosa ahvensaaliista saadaan keväällä parin kuukauden aikana, jolloin kalan hinta painuu todella alas. Jos ahventa olisi tarjolla myös loppukesällä ja talvella, siitä saisi kevääseen verrattuna kaksinkertaisen hinnan, Setälä kertoi.

Ahvenenkasvatuksesta on kaavailtu lisäelinkeinoa kalanviljelijöille, joiden toimeentulo on nykyisin lähes yksinomaan kirjolohen varassa. Rymättylän kalantutkimusasemalla aiotaan selvittää tämän talven aikana laajemmin ahvenviljelyn biologisia, taloudellisia ja ja teknisiä mahdollisuuksia. Tulosten perusteella päätetään, jatketaanko tutkimuksia ja käytännön kokeita ensi avovesikaudella.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.