Mainos

Ahvenanmaan ryöstöstä epäillyt vangittiin tiukassa vartioinnissa

Ahvenanmaan käräjäoikeus on tänään vanginnut sunnuntaisesta arvokuljetusauton ryöstöstä epäillyt ruotsalaismiehet. Heistä vanhempaa poliisi epäilee myös tapon yrityksestä, sillä hän ampui poliisin mukaan toista arvokuljetuksen vartijaa vatsaan.

Vartija sai ampumisesta vain pintanaarmuja.

Epäillyt ovat 19- ja 27-vuotiaita. Heillä on Ahvenanmaan poliisin mukaan aiempia tuomioita vastaavanlaisista teoista Ruotsissa.

"Tällaisia herroja"

Tutkinnanjohtaja komisario Henrik Hagelberg kertoo Ahvenanmaan poliisin selvittävän, onko vangituilla yhteyttä järjestäytyneeseen rikollisuuteen. Toisen vangitun nuoruutta Hagelberg kommentoi lyhyesti.

- Nämä ovat tällaisia herroja.

Käräjäoikeus käsitteli poliisin vangitsemisvaatimuksen suljetuin ovin. Syyte asiassa on nostettava viimeistään 1. syyskuuta.

- Muita epäiltyjä ei tällä haavaa ole, Hagelberg sanoo puhelimitse Maarianhaminasta.

Hänen mukaansa poliisi tutkii parhaillaan muun muassa valvontakamerakuvia ja yleisön ottamia valokuvia ryöstöpäivältä. Samoin selvitetään, onko miehillä yhteyksiä järjestäytyneeseen rikollisuuteen.

Oikeudenkäyntiä turvaamassa oli neljä poliisia ja neljä luotiliivein varustautunutta rajavartijaa, kertoo Ålandstidnigen-lehti verkkosivuillaan.

"Kolmas mies" löytyi

Poliisiin on ottanut yhteyttä myös niin sanottu kolmas mies, jota poliisi on halunnut puhuttaa. Hän näyttää Ålandstidningenin lehtikuvassa puhuvan juuri kiinni otetulle epäillylle.

- Hänet on kuulusteltu, eikä häntä epäillä mistään rikoksesta, Hagelberg sanoo.

Mies otti poliisiin yhteyttä nähtyään lehdestä, että häntä etsitään.

- Hän on käsittääkseni ruotsalainen. Siksi hänen löytymisensä vei aikansa.

Hagelbergin mukaan mies puhui ryöstäjälle sättiäkseen tätä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.